"Комуналац": Проверите унутрашњу водоводну инсталацију

Јавно комунално предузеће "Комуналац" позвало је кориснике својих услуга који живе у колективном становању са централним водомерима, да провере исправност унутрашње водоводне инсталације и тако спрече неконтролисану потрошњу воде услед хаварија и, посредно, велике рачуне за испоручену воду.

"Један број грађана који живе у објектима колективног становања обратио се Јавном комуналном предузећу 'Комуналац' са притужбама да имају нереалан утрошак воде. У жељи да се проблеми превазиђу, службе 'Комуналца' упућују кориснике на који начин најбрже да дођу до жељеног резултата - Апелујемо на кориснике услуга у колективном становању да обавезно преконтролишу исправност славина и водокотлића, унутрашње инсталације као и заједничке инсталације од централног водомера до станова. Само одржавањем инсталација у исправном стању и реалним приказом броја станара, имаће реалан утрошак воде. У зградама у којима је организована скупштина станара на челу са председником скупштине, сви евентуални проблеми решавају се брже и ефикасније. Обавеза 'Комуналца' је да одржава инсталације до водомера и сам водомер, док је одржавање заједничких инсталација од водомера до стана, као и у стану, обавеза станара зграде", стоји у саопштењу ЈКП "Комуналац".

Миљко Миљанић, шеф службе обрачуна и наплате потраживања, истакао је овим поводом да у колективном становању на местима где су корисници услуга послушали савете и довели инсталације у исправно стање, очитани утрошак воде је од 20 до 60 одсто мањи него у протеклом периоду.  "Један од примера је на адреси у Улици Густава Крклеца 36 у Врбасу, где су корисници санирали хаварију и као резултат добили вишеструко мањи утрошак. Још један од узрока нереалне потрошње воде у колективном становању може бити повећан број чланова домаћинства у односу на пријављено стање или непријављене просторије у којима се одвија нека пословна делатност", рекао је Миљанић.


КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...