"Комуналац": Проверите унутрашњу водоводну инсталацију

Јавно комунално предузеће "Комуналац" позвало је кориснике својих услуга који живе у колективном становању са централним водомерима, да провере исправност унутрашње водоводне инсталације и тако спрече неконтролисану потрошњу воде услед хаварија и, посредно, велике рачуне за испоручену воду.

"Један број грађана који живе у објектима колективног становања обратио се Јавном комуналном предузећу 'Комуналац' са притужбама да имају нереалан утрошак воде. У жељи да се проблеми превазиђу, службе 'Комуналца' упућују кориснике на који начин најбрже да дођу до жељеног резултата - Апелујемо на кориснике услуга у колективном становању да обавезно преконтролишу исправност славина и водокотлића, унутрашње инсталације као и заједничке инсталације од централног водомера до станова. Само одржавањем инсталација у исправном стању и реалним приказом броја станара, имаће реалан утрошак воде. У зградама у којима је организована скупштина станара на челу са председником скупштине, сви евентуални проблеми решавају се брже и ефикасније. Обавеза 'Комуналца' је да одржава инсталације до водомера и сам водомер, док је одржавање заједничких инсталација од водомера до стана, као и у стану, обавеза станара зграде", стоји у саопштењу ЈКП "Комуналац".

Миљко Миљанић, шеф службе обрачуна и наплате потраживања, истакао је овим поводом да у колективном становању на местима где су корисници услуга послушали савете и довели инсталације у исправно стање, очитани утрошак воде је од 20 до 60 одсто мањи него у протеклом периоду.  "Један од примера је на адреси у Улици Густава Крклеца 36 у Врбасу, где су корисници санирали хаварију и као резултат добили вишеструко мањи утрошак. Још један од узрока нереалне потрошње воде у колективном становању може бити повећан број чланова домаћинства у односу на пријављено стање или непријављене просторије у којима се одвија нека пословна делатност", рекао је Миљанић.


КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...