Општини Врбас средства за адаптацију вртића у БДП

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за реализацију 36 пројеката на територији 26 градова и општина у АП Војводини. Укупна вредност тих уговора је 2,3 милијарде динара имајући у виду средства која су обезбедили Покрајина и локалне самоуправе.

Пројекти одобрени на конкурсима Управе за капитална улагања Војводине односе се на области саобраћајне инфраструктуре, локалног и регионалног економског развоја, водоснабдевања и заштите воде, предшколског образовања, развоја спорта и области енергетске ефикасности.

Општини Врбас, коју је на потписивању уговора представљао Милан Глушац, председник општине, је у оквиру програма унапређења и модернизације инфраструктуре која доприноси повећању квалитета, ефикасности и релевантности система предшколског образовања и васпитања, припало 9.784.498 динара за адаптацију објекта "Цврчак" ПУ "Бошко Буха" у Бачком Добром Пољу.

"Овим средствима реконструисаћемо цели објекат, променити столарију, подове, канализационе и водоводне системе, санитарне чворове и све друго и тако добити скоро нови објекат. Управа за капитална улагања и Покрајинска влада пружају пуну подршку пројектима из општине Врбас, на чему се посебно захваљујемо, и сваким пројектом унапређујемо квалитет живота у општини Врбас. Јавна набавка биће веома брзо расписана и верујем да ћемо ускоро кренути у реализацију", рекао је Глушац.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић истакао је да је од јула 2016. године, преко Управе за капитална улагања АП Војводине потписано 157 уговора који се реализују ефикасно и транспарентно. "Поред пројеката који се реализују преко Управе за капитална улагања, Покрајинска влада учествује и у реализацији других капиталних пројеката, од којих су неки од националног значаја. У 2018. години индекс капиталне потрошње повећан је са 24 на 37-38 процената, што говори да се повећавају износи који се инвестирају у капиталне пројекте, а следећи конкурс имаћемо у јулу ове године", рекао је Мировић.

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...