Почело обележавање Светог Саве; пријем за ученике

У сусрет великом школском празнику посвећеном првом српском просветитељу Светом Сави, Милан Глушац, председник општине Врбас, примио је данас ученике основних и средњих школа који су претходне године постигли запажене резултате. За њих и њихове васпитаче, учитеље, наставнике и професоре, у сали Скупштине општине Врбас организован је округли сто на тему толеранције, који је водила Ана Перишић, педагог у ОШ "Петар Петровић Његош".

"Ово је један од најлепших пријема. Задовољан сам што му присуствује велики број ученика и то је доказ да имамо добру, образовану и талентовану децу, као и да се са њима добро ради. Локална самоуправе се труди да створи што боље услове за рад у свим образовним установама. Када је у питању образовање, не треба размишљати о трошковима и улагање у образовање је наш приоритет. То је инвестиција у будућност. Са децом смо разговарали о толеранцији и стекао сам утисак да деца о овој теми знају много. О толеранцији су учили најпре у породици, од својих пријатеља, комшија, у школи од наставника и другара, али је важно да се о томе много разговара, и на крају примењује. Ми смо највећа мултиетничка средина у Србији, имамо више од 25 нација који овде заједно живе у хармонији", рекао је Глушац.

"Циљ свега је да толеранција буде превентива. Уколико будемо толерантнији наше друштво ће бити боље и биће нам свима живот лепши и лакши", рекла је овом приликом Даница Парошки, помоћница председника општине задужена за образовање.

Иначе, домаћин овогодишњег обележавања школске славе је ОШ "Петар Петровић Његош". У овој школи вечерас у 19.00 часова, отвора се изложба  фотографија Рајка Р. Каришића "Хиландар који волим", а у суботу, у 11.00 часова, у школи ће бити одржан културно – уметнички програм. За 18.00 часова у биоскопу "Југославија", заказана је свечана академија под називом "Право ходи ногама својим и исправљај путеве своје".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"