Најбољи куглаши на 23. Божићном турниру

Укупно 32 најбоља куглаша, међу којима и светски и европски прваци, учествоваће и ове године на 23. традиционалном Божићном турниру у куглању у Врбасу. Најбољих 16 пласирало се директно, а још толико избориће право учешћа кроз квалификације, које трају до 04. јануара, до када су могуће пријаве такмичара.

Већ по традицији, божићни турнир у куглању у Врбасу, званично је први у календару куглашких турнира, а уједно је и један од најзначајнијих и најпосећенијих, с обзиром на то да је већ дванаесту годину за редом сврстан у А категорију европских турнира у мушкој појединачној конкуренцији и да се бодује на светској ранг листи.

"У финалном делу учествују 32 играча. Ми смо ове године организовали да првих 16 играча долазе по позиву, то су бивши победници, репрезентативци, светски прваци и у тој групи од 16 играча који су по позиву wide card су добила четири јуниора најбоља у Србији ове године. Желимо да дамо мало подстрека нашим младим играчима. Других 16 финалиста су квалификанти из квалификационог дела. Квалификације трају 6 дана, очекујемо неких 50-ак такмичара да ће се појавити на квалификацијама, за сада имамо 30-ак најављених. Ту су играчи из Хрватске и Македоније који су потврдили долазак, а чекамо потврду из Мађарске и Словачке", рекао је председник организационог одбора турнира Недељко Обровачки и потврдио да су пријаве такмичара могуће све до последњег дана квалификација, 04. јануара.

Божићни турнир у Врбасу сваке године окупља велики број посетилаца, а очекивања од овогодишњег финала су велика. Недељко Обровачки истиче да се најбољи резултати очекују од светског првака, првог на светској ранг листи, Вилмоша Заварка, нашег репрезентативца.

"Он је рекордер наше куглане тако да од њега очекујемо најбоље резултате, али ту су и остали - нису ништа мање лошији резултати Мађара и Хрвата, тако да можемо очекивати један леп турнир", рекао је Обровачки.

Све о турниру и пропозицијама можете видети овде.


КУЛТУРА

Представљена монографија "Матирање" сликарке Тање Перуновић

29. сеп 2022. КУЛТУРА

Представљена монографија "Матирање" сликарке Тање Перуновић

У Градском музеју Културног центра Врбаса представљена је...

Скулптуре и рељефи Вукашина Миловића у Ликовној галерији

29. сеп 2022. КУЛТУРА

Скулптуре и рељефи Вукашина Миловића у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбас отворена је из...

Јавни позив да будемо читаоци

22. сеп 2022. КУЛТУРА

Јавни позив да будемо читаоци

"Читање обликује човека..., треба живети књижевност..., п...

Песник Саша Нишавић добитник награде "Алексије Везилић"

20. сеп 2022. КУЛТУРА

Песник Саша Нишавић добитник награде "Алексије Везилић"

Песник Славомир Саша Нишавић добитник је књижевне награде...

У четвртак концерт "Ој Косово Косово" Данице Црногорчевић

19. сеп 2022. КУЛТУРА

У четвртак концерт "Ој Косово Косово" Данице Црногорчевић

Уз благослов Епископа бачког др Иринеја, Црквена општина ...