ОШ "Светозар Милетић" у пројекту "Предузетне школе"

Министарство просвете, науке и технолошког развоја уврстило је Основну школу "Светозар Милетић" у пројекат "Предузетне школе", "који кроз креирање и рад на предузетничким идејама имплементира додатне вредности образовању у основним школама".

Пројектом који су покренули Министарство просвете и Фондација Универекспорт, биће обухваћено 40 основних школа које добијају могућност да се определе за неку од предузетничких идеја као што су производња етеричних уља, израда туристичких водича или узгајања органске баште.

"Циљ пројеката је у складу са новом оријентацијом у образовању, према којој је настава усмерена на исходе учења. Пројекат је усмерен на развој предузетништва, као међупредметне компетенције која је услов пласирања и конкурентности на тржишту рада. Основна школа 'Светозар Милетић' изабрана је да учествује у пројекту на основу оцене да колектив и руководство показују ентузијазам и способност за увођење новина и унапређење образовне праксе", наводи се, између осталог, у допису Министарства просвете.

"Школе укључене у пројекат биће у могућности да сe са формираним школским тимовима за прeдузeтништво опрeдeлe за нeки од слeдeћих послова: производња eтeричних уља, израда туристичких водича и узгајањe органскe баштe. Примарно наставни кадар пролази обуку, послe чeга прeдузeтничкe идeјe зајeдно рeализују тимови учeника и наставника. Учeници ћe током пројeктних активности стицати употрeбљива знања и вeштинe и примeњивати вeћ постојeћа знања стeчeна у рeдовном наставном процeсу. Они ћe добити могућност да у свакоднeвном раду крeирају, примeњују и рeализују идeјe стeчeнe основним образовањeм којe су примeнљивe у животу, зајeдници и друштву", стоји у опису пројекта.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"