Опремање два нова дечија игралишта, у Равном Селу и у насељу Виногради

Данас су почели радови на опремању два нова дечија игралишта, док ће на пет постојећих бити допуњен недостајући мобилијар. Нова дечија игралишта биће постављена у Равном Селу, на углу Загребачке и Сутјеске улице и у насељу Виногради у Врбасу.

На пет локација у граду, на постојећим игралиштима на Јасикама, Његошевој улици, теренима „Младост“, „Киме Виславски“ и „Јамурача“, поставиће се нови недостајући мобилијар. Сви набављени реквизити задовољавају безбедносне стандарде СРПС 1176. Укупна вредност ове инвестиције износи 799.200 динара са ПДВ-ом и финансира се средствима из буџета општине.

Обилазећи радове, председник општине Врбас Милан Глушац је истакао: „Ово је наставак пословне политике локалног руководства коју спроводимо задњих неколико година и коју смо означили као један од приоритета у нашем раду, а то је брига за наше најмлађе суграђане. Ове године опремили смо у потпуности пет нових игралишта, а постојећа у свим месним заједницама су допуњена са новим мобилијаром. И следеће године наставићемо са опремањем нових игралишта, како би свој деци наше општине омогућили да у близини својих домова имају безбедна и лепа игралишта.

„У плану је и опремање игралишта са урбаним парковским мобилијаром, које ћемо спровести на пролеће следеће године, а у сарадњи са МЗ трудићемо се и да додатно озеленимо те површине. Хтео бих да истакнем да је у току израда Катастра дечијих игралишта на целој територији општине Врбас и њено уношење у општински ГИС, чиме ћемо сагледати потребе за новим локацијама игралишта и олакшати и модернизовати редовно одржавање постојећих“, рекао је Глушац.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"