Нова опрема у две блоковске котловнице

У две блоковске котловнице у Врбасу, у Блоку 18 и Блоку Сава Ковачевић, инсталиране су нове експанзионе посуде које ће битно унапредити рад ових мини-топлана, саопштено је из ЈКП "Стандрад". Вредност инвестиције је близу 600.000 динара, а новац је обезбеђен из субвенција општине Врбас.

"У име предузећа и корисника грејних услуга у ова два стамбена блока, захваљујем се локалној самоуправи на субвенцији. Она је само једна у низу којима поправљамо ниво наших услуга, безбедност и ефикасност. У ове две котловнице, као и у трећој, у Блоку Васиља Копривице, у току је и поступак озакоњења резервоара за мазут, а конкретно у овом блоку, недавно смо изместили и електрични стуб како би се олакшао прилаз цистернама које истачу мазут. Осигурали смо редовно снабдевање овог енергента, враћамо потраживања Робним резервама, цистерне редовно стижу у све котловнице, и грејна сезона се добро одвија. Недавним попустима од 3 и 5 одсто за најредовније платише, изашли смо у сусрет овој категорији корисника", рекла је данас приликом посете обновљеној котловници Марија Милуновић, в.д. директора ЈКП "Стандрад".

Котловнице у које су уграђене експанзионе посуде загревају стамбени и пословни простор укупне површине 30.000 метара квадратних, што је више од 500 домаћинстава, а из котловнице у Блоку Саве Ковачевића топлотом се снабдева и централни објекат ПУ "Бошко Буха".

"Попут раније набавке котла у Центру за физичку културу, и овде се радило о интервенцији која је била хитна и веома је важно што је квалитетно и на време завршена. Средства која су недавно одобрена општини Врбас из буџетских резерви Владе Србије, од 60 милиона динара, такође ће бити усмерена у ЈКП 'Стандард'. Знатан део тих средстава биће уложен у ревитализацију система грејања. Новац који је овде утрошен долази из локалног буџета, а са оним добијеним од републичке Владе моћи ћемо да урадимо много више", рекао је МИлан Глушац, председник општине Врбас.

КУЛТУРА

Представљена монографија "Матирање" сликарке Тање Перуновић

29. сеп 2022. КУЛТУРА

Представљена монографија "Матирање" сликарке Тање Перуновић

У Градском музеју Културног центра Врбаса представљена је...

Скулптуре и рељефи Вукашина Миловића у Ликовној галерији

29. сеп 2022. КУЛТУРА

Скулптуре и рељефи Вукашина Миловића у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбас отворена је из...

Јавни позив да будемо читаоци

22. сеп 2022. КУЛТУРА

Јавни позив да будемо читаоци

"Читање обликује човека..., треба живети књижевност..., п...

Песник Саша Нишавић добитник награде "Алексије Везилић"

20. сеп 2022. КУЛТУРА

Песник Саша Нишавић добитник награде "Алексије Везилић"

Песник Славомир Саша Нишавић добитник је књижевне награде...

У четвртак концерт "Ој Косово Косово" Данице Црногорчевић

19. сеп 2022. КУЛТУРА

У четвртак концерт "Ој Косово Косово" Данице Црногорчевић

Уз благослов Епископа бачког др Иринеја, Црквена општина ...