Нова опрема у две блоковске котловнице

У две блоковске котловнице у Врбасу, у Блоку 18 и Блоку Сава Ковачевић, инсталиране су нове експанзионе посуде које ће битно унапредити рад ових мини-топлана, саопштено је из ЈКП "Стандрад". Вредност инвестиције је близу 600.000 динара, а новац је обезбеђен из субвенција општине Врбас.

"У име предузећа и корисника грејних услуга у ова два стамбена блока, захваљујем се локалној самоуправи на субвенцији. Она је само једна у низу којима поправљамо ниво наших услуга, безбедност и ефикасност. У ове две котловнице, као и у трећој, у Блоку Васиља Копривице, у току је и поступак озакоњења резервоара за мазут, а конкретно у овом блоку, недавно смо изместили и електрични стуб како би се олакшао прилаз цистернама које истачу мазут. Осигурали смо редовно снабдевање овог енергента, враћамо потраживања Робним резервама, цистерне редовно стижу у све котловнице, и грејна сезона се добро одвија. Недавним попустима од 3 и 5 одсто за најредовније платише, изашли смо у сусрет овој категорији корисника", рекла је данас приликом посете обновљеној котловници Марија Милуновић, в.д. директора ЈКП "Стандрад".

Котловнице у које су уграђене експанзионе посуде загревају стамбени и пословни простор укупне површине 30.000 метара квадратних, што је више од 500 домаћинстава, а из котловнице у Блоку Саве Ковачевића топлотом се снабдева и централни објекат ПУ "Бошко Буха".

"Попут раније набавке котла у Центру за физичку културу, и овде се радило о интервенцији која је била хитна и веома је важно што је квалитетно и на време завршена. Средства која су недавно одобрена општини Врбас из буџетских резерви Владе Србије, од 60 милиона динара, такође ће бити усмерена у ЈКП 'Стандард'. Знатан део тих средстава биће уложен у ревитализацију система грејања. Новац који је овде утрошен долази из локалног буџета, а са оним добијеним од републичке Владе моћи ћемо да урадимо много више", рекао је МИлан Глушац, председник општине Врбас.

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...