НИУ "Руске слово" даривала "Карпате" и НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" и библиотека Културно-просветног друштва "Карпати" богатије су од јуче за по 150 књига које су на поклон стигле од Новинско-издавачке установе "Руске слово" из Новог Сада. Акција је организована у оквиру 24. Културне манифестације "Костелникова јесен" која је ове године посвећена књизи.

Одлуку о поклону донео је Управни одбор НИУ "Руске слово", вођен жељом да што више књига буде доступно читаоцима. Књиге разних жанрова и за разне узрасте биће дариване и школама, библиотекама и другим институцијама у већини места где живе Русини. 

"Реч је о литератури која је објављена последњих година, најновијим издањима, познатим прозним и поетским делима, драмским текстовима, а поред уметничке литературе, ту су и књиге из области историографије и књижевне критике", рекла је приликом уручивања поклона директорка НИУ "Руске слово" Мартица Тамаш. У име КПД "Карпати" и НБ "Данило Киш" на поклонима су се захвалили председник друштва Дејан Захорјански и директорка библиотеке Милијана Радовановић.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"