Нови котао у Центру за физичку културу

Котловница Центра за физичку културу "Драго Јововић", коју опслужује ЈКП "Стандард", добила је нови топловодни котао на мазут. Вредност ове инвестиције је близу 1,8 милиона динара са ПДВ-ом, а ЈКП "Стандард" набавило је овај уређај у сарадњи са општином Врбас. Монтажа котла почела је данас.

"Ово је значајна и неопходна инвестиција јер је претходни котао током година више пута саниран и више није било могућности да се настави са његовим оправкама, због чега се ушло у поступак набавке новог. Из овог котла топлотном енергијом снабдева се читав објекат ЦФК, дакле, пословне просторије, хотел, ресторан, али и зимски базен, спортске сале и друге просторије у којима тренирају наши спортисти и спортски клубови“, рекао је Милан Глушац, председник општине.

Нови котао је домаће производње, фирме „МИП-ТИМО“ из Ћуприје, снаге 1.200 kW, а може да ради на течно и гасовито гориво. Демонтажне радове извели су радници ЈКП "Стандард", а уградњу спроводи фирма - испоручилац.

"Осим монтаже новог котла која почиње данас, радови су укључивали и демонтажу старог котла словеначке производње из 1979. године, као и пажљиву демонтажу горионика и пратећих делова, што су извели наши запослени. 'Стандард' је изградио постоље за нови котао од армираног бетона. Задовољни смо што смо успели да и набавку и уградњу изведемо на самом почетку грејне сезоне, пре првих таласа хладног времена, тако да је све обављено правовремено и одмах ће бити пуштено у рад", саопштила је Марија Милуновић, в.д. директора ЈКП "Стандард".

Одмах по монтажи биће извршене и све неопходне пробе. У котловници ЦФК налазе се два котла, а из другог се загревају станови и локали стамбеног блока поред објекта.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"