Најбољи шахисти на турниру у БДП

Бачко Добро Поље било је у недељу домаћин Општинског првенства у брзопотезном шаху у екипној и појединачној конкуренцији. Поред екипа и играча са територије општине Врбас учествовали су гости из ШК Тител из Титела као и екипе Удружења Црногораца из Бачкoг Доброг Поља и Удружења пензионера из Врбаса.

Такмичење је отворио Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, који је истакао да ће општина Врбас и даље помагати организације оваквих турнира јер жели да пружи подршку развоју шаха у локалној средини. Осим такмичарског, турнир који је организовао Шах клуб Сутјеска, имао је и хуманитарни карактер јер се овом приликом прикупљао новац потребан за лечење Лазара Зарубице, члана ШК Сутјеска из Бачког Доброг Поља.

У екипној конкуренцији је наступило осам екипа а најуспешнија је била екипа ШК Сутјеска, у саставу Фехер, Навратил, Кнежевић, Рогановић и Маловић, док је ШК Тител био други са истим бројем меч бодова, као и трећепласирани ШК Врбас. У појединачној конкуренцији су наступила 34 играча, а победник је Борис Раут са 7 поена из 9 одиграних партија, док су други и трећи били Зоран Золотић и Милан Златић са по 6,5 поена. На турниру успешно је судио Душко Рогановић, арбитар из Врбаса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"