Зобеница: СНС оформио тим младих и образованих људи

У оквиру припрема за јесење локалне изборе за нови сазив Скупштине општине Врбас, Општински одбор Српске напредне странке преорјентисао се у штапско деловање, изјавио је данас за vrbas.net Дамир Зобеница, потпредседник Извршног одбора СНС. Зобеница ће заједно са страначким колегом Срђаном Кружевићем предводити изборни штаб СНС-а у општини Врбас, док ће улогу секретара штаба имати Сања Жигић, посланица СНС у Скупштини Војводине. Са места председника Општинског одбора повукао се Игор Бечић, досадашњи први човек локалног одбора СНС.

"За нашу странку ово је уобичајена процедура у којој пред локалне изборе општински одбори прелазе у штапско деловање. Специфичност Врбаса је што након председничких избора иду и локални избори. Незадовољни резултатом који је наша странка остварила у Врбасу, одлучили смо се да направимо велики изборни штаб. Наш дугогодишњи председник Општинског одбора Игор Бечић је поднео оставку на ово место из разлога што прелази на друге страначке функције у Београд, па смо одлучили да странку у Врбасу освежимо новим људима. Оформили смо велики тим који броји 80 људи и са поносом истичем да смо одабрали квалитетне, младе људе, чија образовна структура заслужује све похвале. Ради се о високо образованим људима, а чак 90 одсто њих има дипломе државних факултета", рекао је Зобеница.

Он сматра да већина странака не може да се похвали таквом образовном структуром међу члановима, као што је случај сада у Врбасу. "Ови млади људи организовани у Српској напредној странци биће много ближи грађанима, мислим да ћемо успети да водимо добру кампању која ће након избора на јесен побољшати кадровску структуру извршне власти. Врбас може очекивати нова, млада лица, стручна и спремна да раде, а уверен сам да ће грађани то умети да препознају. Само најугледнији људи могу да буду у нашем тиму, људи који су спремни да се жртвују за своју државу и принципе које заступа Српска напредна странка", рекао је Зобеница.

На питање да ли се председнички и локални избори могу одржати у једном дану, о чему се говорило у јавности, Зобеница истиче да такву одлуку доноси виши државни орган. "У једно сам сигуран, да је таква одлука донета део јавности би коментарисао да се спроводи правно насиље", рекао је Зобеница.     

КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

30. јан 2023. КУЛТУРА

Писац Владимир Кецмановић добитник "Златног сунцокрета"

Награда "Златни сунцокрет" за најбољу књигу на српском је...

Отворена изложба Андреја Чикале

25. јан 2023. КУЛТУРА

Отворена изложба Андреја Чикале

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је и...

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

17. јан 2023. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на 55. Фестивалу поезије младих

Савет Фестивала поезије младих расписао је конкурс за мла...

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

28. дец 2022. КУЛТУРА

Ђорђу Сладоју награда "Милан Богдановић"

Награда за књижевну критику "Милан Богдановић" за 2022. г...

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

27. дец 2022. КУЛТУРА

Нове сатиричне приче Веселина Милићевића

Веселин Мићевић, сатиричар, афористичар и песник за децу ...