Зобеница: СНС оформио тим младих и образованих људи

У оквиру припрема за јесење локалне изборе за нови сазив Скупштине општине Врбас, Општински одбор Српске напредне странке преорјентисао се у штапско деловање, изјавио је данас за vrbas.net Дамир Зобеница, потпредседник Извршног одбора СНС. Зобеница ће заједно са страначким колегом Срђаном Кружевићем предводити изборни штаб СНС-а у општини Врбас, док ће улогу секретара штаба имати Сања Жигић, посланица СНС у Скупштини Војводине. Са места председника Општинског одбора повукао се Игор Бечић, досадашњи први човек локалног одбора СНС.

"За нашу странку ово је уобичајена процедура у којој пред локалне изборе општински одбори прелазе у штапско деловање. Специфичност Врбаса је што након председничких избора иду и локални избори. Незадовољни резултатом који је наша странка остварила у Врбасу, одлучили смо се да направимо велики изборни штаб. Наш дугогодишњи председник Општинског одбора Игор Бечић је поднео оставку на ово место из разлога што прелази на друге страначке функције у Београд, па смо одлучили да странку у Врбасу освежимо новим људима. Оформили смо велики тим који броји 80 људи и са поносом истичем да смо одабрали квалитетне, младе људе, чија образовна структура заслужује све похвале. Ради се о високо образованим људима, а чак 90 одсто њих има дипломе државних факултета", рекао је Зобеница.

Он сматра да већина странака не може да се похвали таквом образовном структуром међу члановима, као што је случај сада у Врбасу. "Ови млади људи организовани у Српској напредној странци биће много ближи грађанима, мислим да ћемо успети да водимо добру кампању која ће након избора на јесен побољшати кадровску структуру извршне власти. Врбас може очекивати нова, млада лица, стручна и спремна да раде, а уверен сам да ће грађани то умети да препознају. Само најугледнији људи могу да буду у нашем тиму, људи који су спремни да се жртвују за своју државу и принципе које заступа Српска напредна странка", рекао је Зобеница.

На питање да ли се председнички и локални избори могу одржати у једном дану, о чему се говорило у јавности, Зобеница истиче да такву одлуку доноси виши државни орган. "У једно сам сигуран, да је таква одлука донета део јавности би коментарисао да се спроводи правно насиље", рекао је Зобеница.     

КУЛТУРА

Ратко Шоћ обележио 60 година рада

19. мар 2019. КУЛТУРА

Ратко Шоћ обележио 60 година рада

Академски сликар Ратко Шоћ, који живи и ствара у Врбасу, ...

Од уторка изложба слика Јоване Милосављевић

18. мар 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Јоване Милосављевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује у уто...

Вече руске културе у Гимназији

12. мар 2019. КУЛТУРА

Вече руске културе у Гимназији

У Гимназији "Жарко Зрењанин" одржано је Вече руске култур...

Нови конкурс НБ "Данило Киш"

11. мар 2019. КУЛТУРА

Нови конкурс НБ "Данило Киш"

Као и претходних година а на темељу богатог искуства и ус...

Представљен роман "Помор и страх" Вулета Журића

07. мар 2019. КУЛТУРА

Представљен роман "Помор и страх" Вулета Журића

У Народној библиотеци "Данило Киш" одржана је промоција р...