Трибина ДСС-а

„Наша дужност је да одговоримо на питања на која власт не жели да да одговоре. Владајуће партије, састављене на инсистирање тајкуна и неколико страних амбасадора, нису испуниле ни једно обећање, од споразума са ЕУ који се не примењује осим једнострано, што нам доноси штету, затим шта је са обећањем о визним олакшицама, шта ја са споразумом са Фиатом који се свакодневно одлаже, ко је дозволио обману на Косову и Метохији и пузајуће признавање лажне државе“, рекао је синоћ на трибину у Врбасу председник ДСС Војислав Коштуница.
    Он је истакао да за коалицију ДСС-НС-НП једино „Србија нема алтернативу“. „То није изолационизам. Нико, осим наше власти, није рекао да Европа нема алтернативу, и свака европска држава прво размишља о себи и својим интересима. Нико не одбацује идеју Европе, али прво мислимо о нашој држави, како да буде јака и како да очувамо и ојачамо наше институције и нашу привреду. Само таква Србија може сарађивати са целим светом али нам је потребан консензус, како када смо доносили Устав. У овом тренутку пред нама је Статут Војводине којим се покушава нарушити целовитост државе и који на територији Србије ствара нову државу. У многим елементима је неуставан, дезинтегрише Србију и морамо му се свим снагама супроставити. Не постоји ништа што нам је драже и светије од саме Србије“, рекао је Коштуница.
    Председница Народне партије Маја Гојковић оптужила је 14 владајућих партија, на челу са ДС, да су најодговорнији за тешку економску, социјалну и политичку ситуацију у Србији. „Обећан нам је бољи живот, посао, 1000 евра за акције, и стотине других обећања, а данас од тога нема ништа. Маркетиншким триковима обманули су грађане а данас их обмањују тврдњама да је за све крива светска криза и опозиција у србијанском парламенту која им не дозвољава да изгласају законе. Парламент је једино место где још имамо могућност да народу покажемо о каквој се власти ради а они желе да и то укину“, рекла је Гојковић и оптужила ДС за израду противуставног Статута Војводине.
    О лошем функционисању Народне Скупштине и тешкој економској ситуацији говорио је и председник Нове Србије Велимир Илић. Он је истакао да Србију воде неодоговорни политичари, „у тренутку када су јој потребни прави државници и вредни министри, спремни да раде и привређују“. „Потребни су нам избори, будите уз оне који су за јаку Србију, за јаку Војводину, јер што је јача Војводина јача је и Србија, а то је наша коалиција“, рекао је Илић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"