Акција „Отворена врата”

У офталмолошкој амбуланти Опште болнице Врбас у четвртак, 12. марта биће одржана акција „Отворена врата”, посвећена борби потив глакума. Сви заинтересовани имаће могућност да обаве прегледе и измере очни притисак како би спречили могућност губљења вида коју проузрокује глауком. Фактори ризика за ово обољење посебно су повишени код старијих лица, свих лица са високим степеном кратковидости, хипертензијом, шећерном болести, али и сродницима оболелих од глаукома.
    За бесплатне прегледе довољно је понети само здравствену књижицу. Акција траје од 10.00 до 14.00 часова и спроводе је др Зорица Одаловић и Изабела Молнар, медицинска сестра.
    Иначе, акција „Отворена врата“ у петак је организована на гинеколошком одељењу Опште болнице, на ком су вршени бесплатни гинеколошки колпоскопски прегледи. Акцији се одазвало чак 190 припадница лепшег пола, трајала је до 20.30 часова, и извршено је рекордних 118 прегледа. Непрегледане жене заказале су прегледе за следећу акцију, која ће бити одржана већ почетком априла месеца. Носиоци акције су биле др Зорка Ристић, гинеколог – акушер, Милица Матовић и Ирена Поповић, медицинско – акушерске сестре, и особље микробиолошке лабораторије и патологије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"