Министар Стефановић посетио Полицијску станицу

"Постоји тренд смањења кривичних дела на територији Полицијске управе Нови Сад, посебно у Врбасу, као и повећање броја расветљених кривичних дела", изјавио је данас приликом обиласка Полицијске станице Врбас, министар унутрашњих послова Републике Србије др Небојша Стефановић. Према његовим речима, стопа криминала смањена је по питању кривичних дела крађа, разбојничких крађа, али и најтежих дела убистава и убистава у покушају.

Министар је истакао да је посебно задовољан поверењем које грађани указују полицији, нагласивши да је то један од најважнијих циљева пројекта "Полиција у локалној заједници", који се спроводи и у Врбасу.

"Драго ми је да видимо добру сарадњу између грађана, локалне самоуправе, у овом случају и народног посланика, и полиције, из чега расте поверење. Полиција то поверење мора да заслужи својим радом", рекао је Стефановић указавши да је полиција у Врбасу то поверење заслужила добрим резултатима.

Управо из таквог односа са грађанима и локалном заједницом, у којој полиција свакодневно обавља задатке, организована је донаторска акција у којој је општина Врбас поклонила Полицијској станици три возила и десет радио станица. Кључеве возила начелнику Полицијске станице Владу Глођовићу уручио је потпредседник Народне Скупштине Игор Бечић.

Министар Стефановић, захваливши општини на овој донацији, истакао је да ће донирана опрема у многоме побољшати рад полиције у овој општини.

Заједно са Стефановићем Полицијску станицу су посетили Милорад Вељовић, директор Полиције, Игор Бечић, потпредседник Народне Скупштине Републике Србије, високи полицијски званичници из Министарства унутрашњих послова и Полицијске управе Нови Сад, а домаћини су им били начелник и командир ПС Врбас Владо Глођовић и Вељко Милекић, те др Братислав Кажић и Милан Глушац, председник и заменик председника општине Врбас.

КУЛТУРА

Ратко Шоћ обележио 60 година рада

19. мар 2019. КУЛТУРА

Ратко Шоћ обележио 60 година рада

Академски сликар Ратко Шоћ, који живи и ствара у Врбасу, ...

Од уторка изложба слика Јоване Милосављевић

18. мар 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Јоване Милосављевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује у уто...

Вече руске културе у Гимназији

12. мар 2019. КУЛТУРА

Вече руске културе у Гимназији

У Гимназији "Жарко Зрењанин" одржано је Вече руске култур...

Нови конкурс НБ "Данило Киш"

11. мар 2019. КУЛТУРА

Нови конкурс НБ "Данило Киш"

Као и претходних година а на темељу богатог искуства и ус...

Представљен роман "Помор и страх" Вулета Журића

07. мар 2019. КУЛТУРА

Представљен роман "Помор и страх" Вулета Журића

У Народној библиотеци "Данило Киш" одржана је промоција р...