Прогноза аерополена

Чланови Еколошког покрета упозорили су да ће и наредни период изузетно погодовати полинацији амброзије, што ће даље негативно утицати на здравствено стање оболелих особа.
    „Повољне временске прилике утицаће на стабилно високе концетрације полена које ће уз појаву северног и северозападног ветра додатно наносити полен из подручја Мађарске и Хрватске“, наводи се у прогнози за наредни период.
    Чланови ЕП су изразили и протест због пасивности и неефикасности министарстава пољопривреде, заштите животне средине и здравља у третирању проблема амброзије. „Неопростиво мала средства за сузбијање, те неефикасна правна регулатива, једнако поразно утичу на повећање броја оболелих и економске штете на пољопривредним парцелама. Нарочито истичемо пораз „хипократове мисли“ у нашем здравству које је готово потпуно слепо на превентивно деловање и сарадњу са другим институцијама и организацијама које се интензивно баве проблемом природних алергена“, стоји у саопштењу Еколошког покрета Врбаса.
Врбас, 27. 08. – У петак, 29. августа у Галерији Културног центра Врбаса биће отворена изложба фотографија са путовања по азијском континенту Врбашанина Миливоја Крвавца. Изложба под насловом „Укуси, мириси, боје – Индија и Шри Ланка“ – фотопутопис Миливоја Крвавца, биће отворена у 20.00 часова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"