Реновирано породилиште

Након завршетка тридесетодневних радова, породилиште Опште болнице у Врбасу поново је отворено. На овом одељењу опремљен је бокс за бебе са савременом медицинском опремом, за коју је из буџета АП војводине издвојено 6,4 милиона динара. Болница је добила полуинтезивну негу за новорођенчад која имају респираторне или кардиоваскуларне проблеме, или лошу адаптацију.
    „Купљена су два инкубатора, ХУД апарат који служи за спровођење терапије кисеоником, апарат за континуирани и контролисани притисак кроз дисајне путеве, као и два реанимациона стола са термостатом. Набављене су и три инфузионе пумпе, реаниматор, сет за интубацију и монитор за комплетно праћење срчане и респираторне функције“, рекла је др Слађана Сокић, неонаталог.
    Захваљујући ангажовању др Сокић и директора болнице др Жељка Видовића, обезбеђено је 300.000 динара за ове радове и то од фармацеутских кућа „Ветфарм“ и „Хумана“. Након завршетка послова обављена је контрола и Комисија за интрахоспиталне инфекције одобрила је рад адаптираног породилишта.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"