Лакше до држављанства РС

Министарство унутрашњих послова Србије подсетило је данас грађане да 09. октобра истиче рок за подношење захтева за стицање држављанства Републике Србије под повољнијим условима.

Грађани који су на дан 27. фебруар 2005. године имали држављанство неке од бивших република СФРЈ, а пријављено пребивалиште на територији Србије најмање девет година пре тог датума, могу под лакшим условима стећи држављанство Републике Србије. Исти услови важе и за црногорске држављане који су на дан 03. јуна 2006. године имали пријављено пребивалиште на територији Србије.

Потребно је да грађанин поднесе захтев органу унутрашњих послова у месту пребивалишта и писмену изјаву да се сматра држављанином Републике Србије. За овај поступак прописана је такса у износу од 1.910 динара. МУП апелује на све који испуњавају наведене услове да до 09. октобра поднесу захтев за стицање држављанства како себе не би довели у ситуацију да у Србији не могу да остваре право на личну карту, путну исправу и друга грађанска права која из ових произилазе. МУП је обавестио грађане да ће се после 09. октобра 2012. године грађани који не буду поднели захтев третирати као странци, а поступак за стицање држављанства Србије биће сложенији, дуже ће трајати, а новчани износ таксе биће знатно већи.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"