Мање паса на улицама

На последњој седници Скупштине општине представљен је Извештај о раду Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду у 2011. години. Ово је први пут да се овакав извештај нашао пред одборницима локалног парламента с обзиром да је ЈАЗИП своје активности започео пре годину дана. Директор агенције Владимир Даковић истакао је да је током 2011. године формирана зоохигијенска служба, која је имала највише посла.

„Акценат у нашем деловању био је на сакупљању паса луталица са улица у општини Врбас. Од јуна претходне па до краја 2011. године, тачније за седам месеци рада, са улице су склоњена 462 пса, док је у истом том периоду удомљено 228 паса, скоро половина од броја ухваћених. Тај тренд настављен је и током ове године“, рекао је Даковић и додао да је на улицама општине Врбас пронађено 11 паса који су били чиповани, па се против њихових власника води поступак у складу са законом.

Када је реч о опремању прихватилишта за псе, Даковић је нагласио да су спроведени поступци јавне набавке за све набавке које су премашиле износ од 300.000 динара. „Међу њима је била и јавна набавка за избор Ветеринарске службе и они су одрадили велики посао. У току седам месеци урађено је 326 стерилизација паса, а сви пси који су удомљени су, пре тога, вакцинисани против свих заразних болести и беснила, као и очишћени од паразита. Укупно је урађено око 3.200 ветеринарских интервенција на животињама“, рекао је Даковић.

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...