Нови бунар у Врбасу

Tomislav Djivuljskij - VrbasУ циљу стварања услова за изградњу фабрике пијаће воде, наредних дана у водоводни систем у Врбасу биће укључен нови бунар, чиме ће се за 15 одсто повећати капацитет изворишта, саопштио је шеф инжињеринга у ЈП „Дирекција за изградњу“ Томислав Ђивуљскиј.
    „У оквиру припрема за изградњу фабрике воде биће обављена реконструкција и доградња дистрибутивне мреже. Из употребе ће бити избачене азбест-цементне цеви и цеви недовољних профила, а на њихово место биће постављене квалитетне и здравствено безбедне цеви. Такође, ископаћемо и нове бунаре“, рекао је Ђивуљскиј и додао да ће сва насељена места у општини Врбас добити воду из фабрике воде.
    „Због тога ће бити грађени цевоводи до сваког места. Тренутно, због присуства арсена, становници ових места за пиће користе воду са еко-чесми“, рекао је Ђивуљскиј.
    Вредности инвестиције изградње фабрике воде у Врбасу износи око 9,5 милиона евра, а око 52 одсто средстава обезбеђено је кроз неповратну донацију фонда „Орет“ Владе Краљевине Холандије, док је за остатак новца општина Врбас конкурисала код Националног инвестиционог плана за 2009. годину.
    „Фонд Орет дао је рок до краја децембра 2008. да Влада РС заврши свој део посла, да се сагласи са целим пројектом, обезбеди гаранције и на крају новац из НИП-а. Очекујемо да ће реализација пројекта изградње фабрике воде кренути почетком 2009. године“, рекао је Ђивуљскиј. Он тврди да је донација за врбаску фабрику воде највећа донација коју је фонд „Орет“ доделио некој општини у Србији.
    Иначе, у оквиру припрема за изградњу фабрике воде предузеће „Хидрозавод“ ДТД из Новог Сада, у Врбасу врши хидрогеолошка истраживања како би се утврдило да ли постоји кретање штетних материја из Великог бачког канала ка извориштима питке воде, а радове финансира ЈП „Дирекција за изградњу“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"