Стање у Мепол-у

Након месец дана штрајка, радници Фабрике пластичне амбалаже „Мепол“ могли би се ускоро вратити у погоне. Поједини од њиховох захтева су пред испуњењем, док би од неких захтева сами радници могли да одустану. Штрајк у „Меполу“ започео је 9. јула због лошег материјалног стања након приватизације предузећа, тврде штрајкачи.
    „Од пет захтева руководство нам је пре неколико дана испунило један, а то је издавање потврде о поседовању акција. Ипак, то је само један од услова, који није довољан да бисмо поново почели са радом. Договорили смо се и да нам буде испуњен и други услов, а то је исплата заосталих зарада, путних тришкова, регреса и топлог оброка за претходу годину, што тек треба да буде израчунато“, рекла је Драгица Кађански, председница синдиката „Солидарност“.
    Према њеним речима, са штрајком ће наставити док се не изврши та уплата, али и док се не обезбеде мере заштите на раду.
    Поводом тог захтев, Мирјана Јаневски, директорица „Мепола“, саопштила да је израда Акта о процени ризика у току и да је врши Институт заштите на раду.
    „Иако смо одустали од два услова, све док не будемо безбедни на послу нећемо почети са радом. Преко захтева за повезивањем радног стажа од 2005 . до 2007. године, смо прешли јер су ти спорови на суду. Такође, увидели смо да од руководства фирме не можемо да добијемо извештај од Центра за контролу Агенције за приватизацију , тако да ћемо до тог документа покушати да дођемо неким другим путем“, рекла је Драгица Кађански.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"