Почела са радом Ургентна амбуланта

Urgentna ambulanta u VrbasuЗдравствене услуге које свакодневно пружа Општа болница у Врбасу у наредном периоду биће још боље и квалитетније јер следе значајна улагања у реновирање објекта и набавку савремене опреме. Др Жељко Видовић, директор Опште болнице, каже да је квалитет услуга и брзина у пружању медицинске помоћи, однедавно знатно већа, јер је пре месец дана почела са радом и Ургентна амбуланта.
    „Амбуланта нам је била неопходна, јер ми смо једно од најзначајнијих места на коридору 10, и у Ургентној амбуланти се врше готово све хитне интервенције. Тренутно располажемо са три возила, а опремање амбуланте неопходним апаратима и опремом још увек је у току“, рекао је др Видовић.
    Бољим условима лечења допринеће и изградња прве фазе Ургентног центра у Врбасу а радови би требало да почну до краја ове године. У саставу новог објекта површине од 8.000 квадратних метара, налазиће се интерно одељење са 100 постеља, неурологија и инфективно одељење са по 20 постеља, трауматологија и отпопедија са по 64 постеље, дневна психијатријска болница, две операционе сале, РТГ кабинет и други садржаји. Изградњом новог Ургентног центра у Врбасу, поред тренутно запослених 500 радника у Општој болници, посао ће добити још толико људи.
    Према Видовићевим речима, у наредна два месеца почеће и реновирање болнице, за шта је из НИП-а издвојено 60 милиона динара. „Поред замене столарије, подова и још неких техничких ствари око објекта, планирамо и набавку најсавременијих апарата. Уз ЦТ апарат који очекујемо, затим апарат за мамографију који смо већ добили, добићемо и мобилне РТГ апарате, електронске ножеве, нове операционе столове, тако да се смањује списак ствари због којих су пацијенти до сада морали да иду у веће градове на лечење и испитивања“, рекао је др Видовић.
    Он каже да је у Општој болници, за разлику од осталих градова, рок чекања на прегледе и испитивања знатно краћи. „У неким центрима пацијенти су принуђени да чекају на снимања или на операције и по скоро годину дана. Код нас се, у зависности од потреба болесника, чека по месец, два или три. Међутим, уколико је стање пацијента озбиљно све се одрађује по хитном поступку“, рекао је др Видовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"