Carnex улаже 60 милиона евра

Direktor CarnexИндустрија меса „Карнекс“, која функционише у саставу "Ashmore investment"-a, у наредне три године уложиће у модернизацију фабричких постројења и заштиту шивотне околине 60 милиона евра. Хју Мекрејнолдс, генерални директор „Карнекса“, истакао је да је екологија као један он највећих појединачних програма који је планиран у овом улагању, подједнако важна као и најсавременије технологије.
   „С обзиром на то да решавање екoлошких проблема захтева велику суму новца, тренутно смо у преговорима са великим светским банкама, које ће, уз наша издвајања, подржати пројекат уградње пречистача отпадних вода. Решавање тог питања је предуслов свих даљих улагања. Комбинујемо европско знање са могућностима које пружају овдашње компаније и надамо се добром и трајном решењу“, рекао је Мекренјолдс.
    Менаџмент Карнекса планира да део средстава улож и у проширење производних погона и објеката за дистрибуцију производа. „Проширење капацитета, увођење нових технологија и примене међународних стандарда квалитета ISO и HCCP омогућиће нам да задржимо лидерску позицију у својој бранши и бржи продор на светско тржиште.
    „Планиране су и инвестиције за побољшање складиштења зрнасте хране, изградњи нових фабрика, фарми и логистике“, рекао је Мекрејнолдс и нагласио да овај реномирани произвођач планира дистрибуцију производа на тржишту Русије, Јапана, Кине и ЕУ.
    Према његовим речима, док се буде радило на реализацији планираних инвестиција, биће задржан садашњи производни и технолошки ниво, како би се сачували постојећи брендови и ширила продајна мрежа. „До краја 2010. године биће отклоњена сва уска грла у производњи, тако да ћемо моћи у потпуности да испунимо захтеве и најпробирљивијег тржишта у погледу квалитета и количина. Наши развојни планови подразумевају и улагања у примарну пољопривредну производњу, будући да поседујемо и 2.800 хектара њива“, рекао је Мекрејнолдс.
    Са асортиманом од 125 производа „Карнекс“ обезбеђује 60 одсто потреба тржишта у Србији, Републици Српској, Црној Гори и Македонији. Прошла година, према производним резултатима и оствареном приходу, за ову месну индуструју била је једна од најуспешнијих.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"