Адаптација вртића Грлица

Vrtic Grlica - KucuraПре недељу дана почели су радови на адаптацији вртића "Грлица" у Куцури. Радове финансира Покрајински фонд за капитална улагања, а вредност инвестиције је 11 милиона динара. Радови би требало да буду завршени до 1. септембра.
    Куцурски вртић Грлица већ више година има проблема са смештајем деце, нарочито од када је почео целодневни боравак деце у вртићу и јаслицама. Због недостатка простора деца припремних одлејења за школу имала су наставу само у поподневној смени. Осим тога, због недостатка простора последњих година нису уписана сва деца у одељење са целодневним боравком.
    Предшколска установа "Бошко Буха" у оквиру које ради вртић "Грлица" конкурисало је са пројектом доградње и адаптације куцурског вртића ког Покрајинског фонда за капитална улагања и крајем прошле године тај пројекат је одобрен.
    У току је прва фаза радова, изградња темеља након чега следи зидање објекта. Радове изводи врбаско грађевинско предузеће "Бауен", надзире Дирекција за изградњу "Врбас", а пројекат чији предрачун износи 11 милиона динара у целости финансира Покрајински фонд за капитална улагања. У новој згради биће два радна одељења, просторија за васпитаче, велики хол и нови санитарни чвор, а већ постојећа зграда биће реновирана. Према речима Срђана Стојановића, директора предузећа Бауен, објекат је пројектован у барокном стилу.
Vrtic Grlica - Kucura    Планирано је да радови буду завршени до 1. септембра, тако да с почетком нове школске године куцурска деца ће имати све услове за квалитетно предшколско образовање. Побољшању услова допринеће и нови начин грејања које ће од јесени бити на гас.
    Према речима Слободана Зечевића директора Предшколске установе "Бошко Буха", од 1. септембра у куцурском вртићу биће места за сву предшколску децу која ће бити распоређена у три групе са целодневним боравком, и у три припремна одељења за школу са полудневним боравком.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"