Ekipe CRPC-a u Vrbasu

Mobilni timovi Komisije za imovinske zahteve raseljenih lica i izbeglica (CRPC) počeli su da rade na području opštine Vrbas. Prema rečima sekretara opštine, Predraga Živanovića, ekipe CRPC-a će ubuduće svake srede dolaziti u Vrbas kako bi svi oni koji poseduju nekretnine na području Bosne i Hercegovine, bez obzira da li su izbeglice ili državljani SFRJ, mogli da podnesu zahtev za povraćaj ili zaštitu imovine. U sredu, 5. septembra , Komisija će raditi u prostorijama 2. Mesne zajednice u gradu i u mesnim zajednicama Zmajeva i Ravnog Sela od 10 časova. Podnošenje zahteva je besplatno i nije potrebna dokumentacija o vlasništvu.

Kako saznajemo od poverenika komeserijata za izbegla lica, Milana Komazeca, ova akcija je interesantna za osobe koje su došle sa područja bivše BiH posle Drugog svetskog rata pošto je pitanje imovine izbeglih lica posle poslednjeg rata uglavnom rešeno još 1999. godine.

Inače, CRPC je jedina medjunarodna organizacija koja ima mandat da odlučuje o imovinskim pravima licima sa područja Bosne i Hercegovine i odluke ove Komisije su obavezujuće i izvršne za lokalne organe vlasti na toj teritoriji.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"