Инфлација у априлу износила је 1,1 проценат

InflacijaИнфлација у Србији у априлу износила је 1,1 одсто, док је раст малопродајних цена робе и услуга у прва четири месеца 2007. године достигао 3,9 одсто.
    Републички завод за статистику је навео у саопштењу, да су цене робе биле 1,2 одсто веће него марту, док су услуге поскупеле 0,6 одсто.
    Највећи пораст цена у априлу забележен је код пољопривредних производа који су у априлу поскупели 4,3 одсто, додаје се у саопштењу.
    Цене индустријско прехрамбених производа у априлу су у просеку су више за 3,4 одсто него у марту, а поскупели су брашно, хлеб, тестенине, млечни производи, свеже месо и масноћа.
    Пиће је у просеку поскупело за један одсто, а цене дувана и индустријско непрехрамбених производа су у просеку остале на истом нивоу, осим што је забележен пад цена деривата нафте.
    Трошкови живота у Србији у априлу 2008. године били су за 1,8 одсто већи него у марту, док је раст трошкова живота од почетка године износио 4,9 одсто.
    Разлика између индекса цена на мало и индекса трошкова живота је последица различитог утицаја раста цена појединих артикала на формирање ових индекса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"