У Дому здравља „Вељко Влаховић“ почела је да функционише служба кућног лечења. Ова услуга тренутно функционише у оквиру Службе за здравствену заштиту одраслог становништва, а према плановима руководства Дома здравља, ускоро би требала прерасти у самостални део.
„Служба кућног лечења почела је са радом пре осам месеци, као продужетак јавних радова које је иницирало и финансирало Министарство здравља. Задатак ове службе је да лекарске услуге пружи пацијентима који нису у могућности да дођу у Дом здравља или у амбуланте у Старом Врбасу и Виноградима. Услугом су обухваћени пацијенти који због својих хроничних болести, старости, тешких неизлечивих болести или продужетка болничког лечења, нису тренутно или стално у могућности да посете свог изабраног лекара“, рекла је др Јасмина Аси, директорица ДЗ „Вељко Влаховић“.

Служба је до сада имала 1.060 кућних посета и број кућних прегледа свакодневно расте. Лекари и друго медицинско особље у могућности је да на терену уради комплетан физикални преглед, ЕКГ и измери шећер у крви. Лекари на лицу места исписују упуте за даљу дијагностику, прописује потребну терапију за акутна стање и за хроничне болести, контролишу превијање, прате пацијенте у постоперативном периоду или након болничког лечења, све док се не оспособе да сами посете свог изабраног лекара.
„Поступак пријављивања за ову услугу је једноставан, на телефоне 705 - 400 и 795 – 4436, а лекари обилазе пацијенте свакога радног дана од 12.00 до 20.00 часова. Увођење ове службе у наш Дом здравља велики је напредак и помак у квалитету пружених услуга. Приближили смо лекара старим, хроничним, немоћним болесницима, као и свим онима који су привремено непокретни, а потребна им је лекарска помоћ у кућним условима. Овај вид здравствене заштите повезује изабраног лекара са пацијентом на терену и онда када му није потребна хитна медицинска помоћ већ преглед, савет, упути, лекови, превијања, ињекције, инфузије, контрола и слично. Није занемарљиво и растерећење Службе ургентне медицине, која је до формирања кућног лечења у великом проценту обављала и ове услуге“, рекла је др Аси.

 

КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

16. јул 2022. КУЛТУРА

Одржана 42. "Куцурска жетва"

У Куцури је одржана традиционална манифестација „Куцурска...

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

04. јул 2022. КУЛТУРА

Затворен V Равно Село Филм Фестивал

Уручењем награда за најбоља остварења и уметнике у недељу...

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

30. јун 2022. КУЛТУРА

Свечано отворен V Равно Село Филм Фестивал

Концертом филмске музике те пројекцијом филма “Не играј н...

Заказана изложба графика "Memento mori"

30. јун 2022. КУЛТУРА

Заказана изложба графика "Memento mori"

Ликовна галерија Културног центра Врбаса заказала је за п...

Почиње Равно Село Филм Фестивал

29. јун 2022. КУЛТУРА

Почиње Равно Село Филм Фестивал

У четвртак, 30. јуна, почиње V Равно Село Филм Фестивал и...