Врбас и Куцуру данас је посетила потпредседница Скупштине АП Војводине Ана Томанова Маканова. Она се у Врбасу састала са др Жељком Видовићем, председником општине, а затим су заједно обишли Етно клуб „Отето од заборава“ у Куцури у амбуланту у изградњи у овом месту.

Говорећи о својој посети општини Врбас и разговорима са челницима локалне самоуправе, Маканова је истакла да покрајинска администрација одржава редовне контакте са председницима општина у Војводини, како би била у току са свим актуленим процесима и пројектима. „Како истовремено представљам и једну националну заједницу, словачку, искористила сам прилику да се у овој мултинационалној средини сретнем са представницима других заједница, у овом случају русинске, и упознам се како раде, са каквим се проблемима сусрећу и како их превазилазе. Желимо да кроз сарадњу изградимо и сачувамо културну аутономију свих заједница, и задовољство ми је што сам имала прилику да обиђем Етно клуб 'Отето од заборава' у Куцури. Предмети у клубу су изабрани и сачувани са пуно љубави и управо такав однос пример је како се чува културна и свака друга традицији. Грађани чине Војводину таквом каква јесте, богатом и разноликом, и то је најбоља визит карта с којом можемо да изађемо пред било кога у Европи и свету“, рекла је Томанова Маканова. Она је истакла да цени што општина Врбас „има слуха за потребе етничких заједница и помаже им да сачувају свој идентитет, културу и језик“. Томанова Маканова је најавила успостављање сарадње између удружења жена русинске и словачке националне заједнице и учешће словачких удружења у велику хуманитарну акцију прикупљања помоћи за децу са посебним потребама.

 

Упознајући гошћу из Владе Војводине са пројектима изградње амбуланти у Куцури и Старом Врбасу, председник општине Видовић је истакао да се градња објекта приближава крају и ускоро ће бити предат на употребу грађанима. „Куцурани ће ускоро престати да буду грађани другог реда када се говори о примарној здравственој заштити, као што је то било дуги низ година. Имали су стару, дотрајалу амбуланту, а сада добијају модерне просторије и унапређену задравствену заштиту“, рекао је Видоцић. „Добро је што се гради и у ова тешка времена, посебно још када дајемо примат објектима за унапређење здравља наших грађана. Улагање у здравствену заштиту и превенцију је улагање за будућност, јер само тако можемо имати здраве и корисне чланове друштва“, истакла је Томанова Маканова.

КУЛТУРА

Уручене награде победницима литерарног конкурса КЗМ

23. апр 2024. КУЛТУРА

Уручене награде победницима литерарног конкурса КЗМ

Kанцеларија за младе општине Врбас доделила је награде ау...

Отворен Пролећни ликовни салон

10. апр 2024. КУЛТУРА

Отворен Пролећни ликовни салон

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Представљена збирка прича "Безнађе" Нине Катане

22. мар 2024. КУЛТУРА

Представљена збирка прича "Безнађе" Нине Катане

У читаоници Јавне библиотеке "Данило Киш", у организацији...

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс

12. мар 2024. КУЛТУРА

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" рас...

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Статистика - vrbas.net

Укупно страница: Укупно докумената:
9803
8412
 
 
Пријава на
СИСТЕМ48:
Извода/уверења
ВИРТУАЛНИ МАТИЧАР:
17890

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"