Америчка кошаркашица L'Oreal Price најновије је појачање Женског кошаркашког клуба Врбас Медела.  L'Oreal је у Врбас стигла из Северне Каролине и иза себе има дугогодишње искуство играња у многим америчким конференцијама. Руководство клуба од младе Американке очекује да помогне екипи да се што боље пласира у такмичењима које предстоје, али и да додатно промовише и популаризује женску кошарку у Врбасу, Војводини и Србији.

„Свиђа ми се нови град и ново окружење, веома се разликује од мога родног града, али ми је важно да су људи веома добри и пријатни“, први су утисци које је стекла о Врбасу и људима у њему L'Oreal. Талентована кошаркашица има 24 године, рођена је у граду Raleigh, у Северној Каролини и игра на позицији број 2 у тиму. Играла је за више тимова у САД, у неким од њих била је лидер по многим статистичким показатељима, и стручни штаб Врбас Меделе очекује од ње да унапреди игру тима. „Желим да учиним тим још бољим, али и да научим како се игра овде. Саиграчице су ме одлично прихватиле и мислим да ћемо бити одлична екипа“, рекла је за vrbas.net L'Oreal Price.

Тренер екипе Дејан Мудреша, који је најзаслужнији за ангажовање америчке кошаркашице, рекао је да је жеља клуба била да појача конкуренцију у екипи, али и да учини додатни потез на популаризацији женске кошарке. „Мој предлог је био да покушамо да доведемо играчицу из САД и наишао сам на подршку руководства клуба. Преко пријатеља из Америке дошли смо једне агенције која заступа многе играчице без искуства играња у Европи, а са жељом да се опробају на нашем континенту. За многе играчице које тако стигну у Европу прва сезона није толико важна у економском смислу, јер желе да се представе у што бољем светлу, а затим да даље траже шансу за боље услове у већим тимовима. L'Oreal Price је одлична особа, завршила је психологију на универзитету, а одлична је и играчица. Девојке су је супер прихватиле, чини ми се и цео град и веома смо задовољни првим данима њеног боравка у Врбасу“, рекао је Мудреша. Он је посебно истакао да се ради о комплетној играчици, одличне грађе и одличног шута. „Била је пети играч своје лиге, са најбољим процентом шута за три поена. Требаће јој времена за адаптацију, али сигуран сам да ће бити право појачање“, рекао је Мудреша и додао да му је посебно драго што су играчице већ на првом тренингу дочекале L'Oreal Price са припремљеним текстом на енглеског језику, у којем су јој пожелеле добродошлицу у Врбас и клуб. „Ми смо твоји пријатељи и желимо да ти помогнемо да се лепо осећаш у Врбасу и у клубу“, поручила је Американки капитен Ивана Јововић.

КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...