Америчка кошаркашица L'Oreal Price најновије је појачање Женског кошаркашког клуба Врбас Медела.  L'Oreal је у Врбас стигла из Северне Каролине и иза себе има дугогодишње искуство играња у многим америчким конференцијама. Руководство клуба од младе Американке очекује да помогне екипи да се што боље пласира у такмичењима које предстоје, али и да додатно промовише и популаризује женску кошарку у Врбасу, Војводини и Србији.

„Свиђа ми се нови град и ново окружење, веома се разликује од мога родног града, али ми је важно да су људи веома добри и пријатни“, први су утисци које је стекла о Врбасу и људима у њему L'Oreal. Талентована кошаркашица има 24 године, рођена је у граду Raleigh, у Северној Каролини и игра на позицији број 2 у тиму. Играла је за више тимова у САД, у неким од њих била је лидер по многим статистичким показатељима, и стручни штаб Врбас Меделе очекује од ње да унапреди игру тима. „Желим да учиним тим још бољим, али и да научим како се игра овде. Саиграчице су ме одлично прихватиле и мислим да ћемо бити одлична екипа“, рекла је за vrbas.net L'Oreal Price.

Тренер екипе Дејан Мудреша, који је најзаслужнији за ангажовање америчке кошаркашице, рекао је да је жеља клуба била да појача конкуренцију у екипи, али и да учини додатни потез на популаризацији женске кошарке. „Мој предлог је био да покушамо да доведемо играчицу из САД и наишао сам на подршку руководства клуба. Преко пријатеља из Америке дошли смо једне агенције која заступа многе играчице без искуства играња у Европи, а са жељом да се опробају на нашем континенту. За многе играчице које тако стигну у Европу прва сезона није толико важна у економском смислу, јер желе да се представе у што бољем светлу, а затим да даље траже шансу за боље услове у већим тимовима. L'Oreal Price је одлична особа, завршила је психологију на универзитету, а одлична је и играчица. Девојке су је супер прихватиле, чини ми се и цео град и веома смо задовољни првим данима њеног боравка у Врбасу“, рекао је Мудреша. Он је посебно истакао да се ради о комплетној играчици, одличне грађе и одличног шута. „Била је пети играч своје лиге, са најбољим процентом шута за три поена. Требаће јој времена за адаптацију, али сигуран сам да ће бити право појачање“, рекао је Мудреша и додао да му је посебно драго што су играчице већ на првом тренингу дочекале L'Oreal Price са припремљеним текстом на енглеског језику, у којем су јој пожелеле добродошлицу у Врбас и клуб. „Ми смо твоји пријатељи и желимо да ти помогнемо да се лепо осећаш у Врбасу и у клубу“, поручила је Американки капитен Ивана Јововић.

КУЛТУРА

Представљена збирка прича "Безнађе" Нине Катане

22. мар 2024. КУЛТУРА

Представљена збирка прича "Безнађе" Нине Катане

У читаоници Јавне библиотеке "Данило Киш", у организацији...

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс

12. мар 2024. КУЛТУРА

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" рас...

Обележен Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

22. феб 2024. КУЛТУРА

Обележен Дан Јавне библиотеке "Данило Киш"

Традиционалним окупљањем бројних чланова - читалаца, књиж...

Јубилеј - 10 година од оснивања хора "Бачки певачи"

15. феб 2024. КУЛТУРА

Јубилеј - 10 година од оснивања хора "Бачки певачи"

Концертом у свечаној сали Гимназије "Жарко Зрењанин" на н...

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Статистика - vrbas.net

Укупно страница: Укупно докумената:
9778
8280
 
 
Пријава на
СИСТЕМ48:
Извода/уверења
ВИРТУАЛНИ МАТИЧАР:
17883

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"