Вукашин Вујичић, портпарол изборног штаба листе „За бољу Србију – Борис Тадић“, захвалио се грађанима на подршци коју су пружили кандидатима ове листе на свим изборима. Он је изразио очекивање да ће у другом кругу избора број гласова за листу „За бољу Србију – Борис Тадић“ бити још већи, што ће утврдити победу Демократске странке и обезбедити развој Србије.

„На све четири листе кандидати Демократске странке однели су победу. Наш председнички кандидат Борис Тадић освојио је 5.607 гласова у општини Врбас, односно 26,34 посто, а иза њега, са око 800 гласова мање, остао је кандидат Српске напредне странке Томислав Николић, који је освојио 4.780 гласова, или 22,45 посто. Потом следе Ивица Дачић, Јадранка Шешељ, Чедомир Јовановић, Војислав Коштуница, Зоран Станковић и остали“, рекао је Вујичић.

Он је истакао да је кандидат Демократске странке за посланика у Скупштини АП војводине који се бира по већинском изборном систему, др Жељко Видовић остварио убедљиву изборну победу у изборној јединици 11, у општини Врбас. „Жељко Видовић је освојио 5.533 гласова и као првопласирани улази у други круг избора, који ће се одржати 20. маја. Након првог круга он је иза себе оставио кандидате СПС-а, др Милана Миловића, за око 1.000 гласова, и кандидата СНС-а Ивана Канкараша, за близу 2.000 гласова. На изборима 20. маја очекујемо да ћемо добити још већу подршку грађана и да ће Србија добити новог старог председника Тадића и новог старог покрајинског посланика др Видовића. Верујемо да ће грађани искористити своје бирачко право, омогућити победу наших кандидата и реализацију свега онога што је започето у општини Врбас у претходном периоду“, рекао је Вујичић.

КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

16. јан 2020. КУЛТУРА

Расписани конкурси поводом Светосавских дана

Поводом обележавања СВЕТОСАВСКИХ ДАНА 2020, Одељење за де...

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

14. јан 2020. КУЛТУРА

Три романа у избору за награду "Златни сунцокрет"

У најужи избор за књижевну награду "Златни сунцокрет" жир...

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

13. јан 2020. КУЛТУРА

"Ветрушка у данима неба" - Соларисов роман године

Роман Горана Лабудовића Шарла "Ветрушка у данима неба" у ...

"Скулптура у теракоти, три погледа"

09. јан 2020. КУЛТУРА

"Скулптура у теракоти, три погледа"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 14...

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

19. дец 2019. КУЛТУРА

Верољубу Вукашиновићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...