Одборници Скупштине општине Врбас састали су се у суботу по 16. пут у овом сазиву и одржали заседање дуго 13 часова. Локални парламент разматрао је 38 тачака дневног реда, а највише расправе изазвале су тачке везане за извештаје о раду за протеклу годину и програме пословања за ову годину јавних предузећа и установа. Почетак седнице обележили су захтеви одборника из редова Српске радикалне странке који су тражили измене дневног реда, као и прекид седнице у једном тренутку и наставак наредних дана због великог броја тачака.

Као што се и очекивало, највише времена посвећено је тачкама дневног реда везаним за јавна предузећа и установе. Извештај о раду и Програм пословања ЈКП „Стандард“ одборницима је предочио директор предузећа Никола Влаховић. „Резултати показују да је на крају 2011. године остварена добит од 1,8 милиона динара, чиме је прекинуто прављење губитака, с обзиром на то да је кумулирани губитак овог предузећа од 2008. износио 128 милиона динара. Неке од заосталих обавеза из претходног периода смо платили, а то су део дуговања за мазут, дуговања за порезе и доприносе, за шта смо подигли кредит, јер је мања камата банке него пореска камата. Такође, исплатили смо део регреса из 2006. године, као и део дуговања за утрошену електричну енергију. Плате запосленима су некада касниле три месеца, а сада смо то смањили на један и по месец“, истакао је Влаховић.

Бранислав Петровић, шеф одборничке групе СРС, затражио је да се испита одговорност претходног руководства „Стандарда“. „Мора се прекинути са праксом да они који су пропустима у свом раду довели до катастрофалног стања у неким јавним предузећима оду на још боље радно место. Занима ме извештај особе и политичке странке која је водила ЈКП 'Стандард' од 2004. до 2012. године, као и то ко ће их позвати на, пре свега, политичку одговорност, а касније, ако треба, и на материјалну и кривичну одговорност. Требало би да причамо о томе у каквој се стварно ситуацији налази комунално предузеће, као и о томе ко је одговоран, али и како да се реше проблеми“, рекао је Петровић.

Расправу међу одборницима изазвали су и извештаји о раду Културног центра, нешто мању када је реч о Центру за физичку културу „Драго Јововић“, ЈП „Дирекција за изградњу“, ЈП за информисање, ЈП „Врбас – гас“ и ЈП за превоз путника „Врбас“. Усвојени су и извештаји и програми Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду, ДЗ „Вељко Влаховић“, НБ „Данило Киш“, Геронтолошког центра, Центра за социјални рад, Апотеке „Врбас“, ЈП „Дирекција за изградњу“, Општинског штаба за вандредне ситуације, као и Извештај о раду Фонда солидарности за 2011. годину.

Одборници су скупштинском већином усвојили и Регионални план управљања отпадом за град Нови Сад и општине Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жабаљ, Србобран, Темерин и Врбас. Овај документ је оцењен као стратешки за цео регион, и према њему је планирана изградња регионалне депоније у Новом Саду, као и трансфер – станица у Врбасу и Бачкој Паланци.

Одборници локалног парламента су усвојили одлуке о изради планова генералне регулације за насеља Куцура, Змајево, Равно Село, као и радних зона у Врбасу. Усвојена је и Одлука о одређивању аутобуских стајалишта на територији општине Врбас, а два амандмана одборничке групе СРС на ову одлуку нису прихваћена. Такође, СО Врбас је усвојила и измене и допуне статута свих месних заједница, као и Одлуку о пружању грејних услога за наредну сезону и Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Врбас за 2011. годину.

Комисија за кадровска, административна питања и радне односе на својој седници донела је одлуку о промени два члана школских одбора. Одборници су подржали предлог да уместо Војислава Бјелице, члана Школског одбора ОШ „Братство – јединство“, буде именована Рожика Хорват, док је у ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Змајева, уместо Здравка Чојановића именована Рајка Вуковић.

КУЛТУРА

Уручене награде победницима литерарног конкурса КЗМ

23. апр 2024. КУЛТУРА

Уручене награде победницима литерарног конкурса КЗМ

Kанцеларија за младе општине Врбас доделила је награде ау...

Отворен Пролећни ликовни салон

10. апр 2024. КУЛТУРА

Отворен Пролећни ликовни салон

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Представљена збирка прича "Безнађе" Нине Катане

22. мар 2024. КУЛТУРА

Представљена збирка прича "Безнађе" Нине Катане

У читаоници Јавне библиотеке "Данило Киш", у организацији...

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс

12. мар 2024. КУЛТУРА

Расписан Пролећни литерарно-ликовни конкурс

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш" рас...

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Статистика - vrbas.net

Укупно страница: Укупно докумената:
9806
8413
 
 
Пријава на
СИСТЕМ48:
Извода/уверења
ВИРТУАЛНИ МАТИЧАР:
17890

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"