МИРОСЛАВ АЛЕКСИЋ, председник ОО ДСС

Мирослав Алексић,
председник ОО ДСС Врбас
у разговору за vrbas.net ...     

 

Мирослав Алексић, новоизабрани председник Општинског одбора Демократске странке Србије, говори за vrbas.net .

vrbas.net : У каквом стању преузимате локални одобор ДСС?
 
Алексић : У виђеном стању. Шалу на страну, већи број чланова радио је у претходном ОО и веома добро смо сарађивали. Нови чланови сигурно ће унети и нову енергију. У периоду који је за нама број чланова странке је више него удвостручен и то се може узети као најбољи резултат нашег рада. Успешно су превазиђене и одређене поделе које су у неким тренуцима готово блокирале рад организације. Било је и мешања са стране и прљаве игре, али је из свега ДСС у Врбасу изашла јача и, оно што је сигурно, постала један од кључних фактора локалне политичке сцене.

vrbas.net : Који су први циљеви новоизабраног руководства у наредном периоду?
 
Алексић
: Изабрани смо на четири године. Ипак, већ у 2008. години, по броју чланова и по ефикасности организације, ДСС треба да постане друга по снази странка у нашој општини. Наравно тај циљ није лако остварити. Он захтева дневну мобилизацију, велики ангажман свих, рад на едукацији руководства и чланства. Покренућемо сајт ОО ДСС, штампаћемо периодично страначки билтен, чиме ћемо допринети бољем информисању чланства, али и грађана наше општине о свему што радимо и што намеравамо да урадимо.


vrbas.net : По чему ће се карактерисати, или разликовати у односу на друге странке, рад ОО ДСС?
 
Алексић
: Важан део нашег деловања биће усмерен на то да у политички миље наше општине унесемо дух сарадње, насупрот присутној искључивости и ригидности. Уверен сам, на пример, да порески обвезници, а посебно наши незапослени суграђани нису баш одушевљени преносима седница СО. Неукус, прљава терминологија и кловновске егзибиције неких одборника изгледају као ружна, провинцијска копија заседања Скупштине Србије. А наш циљ треба да буде богатији, лепши и културнији Врбас и цела општина. До тога можемо доћи само сви заједно. Често присутна подела грађана на правоверне и кривоверне, на оне до 5. и оне после 5. октобра, на црвене, црне, жуте и плаве била би комична да није неодговорна и неукусна. Политичке разлике и надметања – да, али нетрпељивост и ровови међу нама – НЕ!


vrbas.net : Има ли ДСС посебну стратегију и програм развоја општине и града и које су његове централне тачке?
 
Алексић : Ускоро ћемо имати целовит програм развоја општине Врбас и у некој врсти дијалога понудићемо га грађанима. Ценимо да је наша општина изузетно перспективна са бројним компаративним предностима, које не користимо довољно. Ми видимо Врбас као привредни, здравствени, образовни, културни и спортски центар регије, што смо и били седамдесетих и осамдесетих година прошлог века. Инвестиције и нова радна места, више хиљада радних места – то је наша стратегија! Без тога неће бити просперитета и, верујте, неће бити нарочито важно која странка ће бити на власти у згради бившег комбината. Лепо је што смо у тој згради обезбедили квалитетан рад општинске администрације, али зар није тужно што је та зграда постала симбол и сведочанство нашег економског пораза. Уверавам вас да ће Демократска странка Србије имати способности и снаге да као чинилац републичке, покрајинске и општинске власти у наредном периоду да пресудан допринос развоју нашег града и општине.


vrbas.net : Ко су савезници ДСС у могућим предизборним и постизборним коалицијама на локалном нивоу?
 
Алексић
: Приче о предизборним и постизборним коалицијама код нас су веома живописан део политичког фолклора. Избора нигде на видику, али политиканти и кибицери по правилу унапред сабирају резултате, знају ко с ким може а с ким не може, ко ће кога подржати у првом, а ко у другом кругу. Такви обично нису чланови странака, или, ако јесу, у странкама не раде подбогом ништа осим што траће време на јалове прогнозе и анализе. Оно што могу да вам кажем, јесте да предизборне коалиције обично нису нарочито добре, а постизборне су готово увек нужне. ДСС у многим општинама добро сарађује са ДС, а у другима са СРС и СПС, што је случај и у нашој општини. Наш предизборни коалициони партнер на парламентарним изборима била је Нова Србија, с којом и у Врбасу и у другим општинама имамо изванредну сарадњу. Само једна парламентарна странка, чије име нећу да спомињем, не може ни на једном нивоу вршења власти бити наш коалициони партнер јер је антисрпска, антиуставна и деструктивна. Не знам да ли сте задовољни мојим одговором, али он не може бити дециднији. Једноставно, кад после избора саберемо резултате, сешћемо и разговарати. Ми смо странка јаке страначке дисциплине и коначну одлуку о нашем ступању у неку коалицију донеће врх ДСС, на предлог ОО. Зато о томе сада и не размишљамо. Важно је да озбиљно радимо на корист грађана наше општине и да организацију странке доведемо до највишег нивоа, да бисмо имали „...су чим изаћ пред Милоша“.

 

vrbas.net    11.12.2007.

 

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...