Члан А репрезентације Србије на недавно завршеном Светском првенству у рукомету, одржаном у Шведској, био је и један Врбашанин. Добрим играма у шпанској Антакјери позив у најбољу селекцију Србије заслужио је Данимир Ћурковић, некада члан РК „Врбас“. О утисцима са смотре најбољих светских рукометаша, резултату Србије и својој игри, за vrbas.net говори овај играч.

vrbas.net -  Спортска јавност углавном није задовољна оствареним резултатом. Како оцењујеш десето место на Светском првенству?

Ћурковић: Десето место звучи као неуспех, али када се све сагледа није то баш тако. Морамо узети у обзир да Србија у неколико последњих година није ни учествовала на великим такмичењима, па се на тај начин и одлазак на првенство најбољих светских репрезентација може узети као некакав успех. Пружили смо добар отпор најбољим селекцијама и мало нам је недостајало да забележимо и бољи резултат. Мало је фалило среће, мало је фалило и неких ствари које зависе од нас играча, и ако на то додате и неке судијске одлуке, о којима се не прича само у нашој репрезентацији него и у другим тимовима, онда се можедоћи до закључка да десето место и није толико лоше. Тешко је дати праву оцену, има и позитивних и негативних страна овог резултата, али остаје жал јер смо сигурно могли и боље.

vrbas.net - Ово је за тебе било дебитантско такмичење у најбољој селекцији Србије. Да ли си задовољан својим играма?

Ћурковић: Лично сам задовољан како сам играо у Шведској. Имао сам добру минутажу, играо свој део у одбрани током целе утакмице, што нисам очекивао, а верујем да је и тренер задовољан, чим ми је указивао поверење и пружио толику минутажу. Позив селектора био сам изненађен, јер сам последњи пут представљао државу још 2005. године,у јуниорској репрезентацији. Од тада је прошло скоро шест година и мислио сам да је та прича за мене завршена. Посебно након две операције рамена које су ме омеле да играм пуном паром. Све то када се сабере није ми остављало много могућности да размишљам о најбољој селекцији и зато ме је позив изненадио. Изборио сам се за своје место у тиму и надам се да сам оправдао поверење селектора. Надам се и новим позивима у А селекцију.

vrbas.net -  Шта је недостајало репрезентацији Србије да оствари бољи резултат?

Ћурковић: За бољи резултат највише нам је недостајало искуства у завршници мечева. Нисмо имали смирености и то нас је коштало неколико бодова и бољег пласмана. Сви причају и о средњем беку и то је нама било јасно и пре него што смо кренули у Шведску. Преломно је, ипак, било неискуство, јер у последњим тренуцима утакмица, када је требало смиривати игру, ми смо журили, исхитрено шутирали, и на крају платили цену томе, поразима или нерешеним резултатима.

vrbas.net -  Пратиш ли резултате Врбаса? 

Ћурковић: Углавном сам упућен у резултате Врбаса, посебно путем Facebooka, јер играчи остављају резултате које су остварили. Видим да се тешко функционише, а без добро организованог клуба нема резултата. Чини ми се да док је моја генерација била у клубу све боље функционисало, боље се радило а и играчи су озбиљније прихватали своје обавезе. Без напорног рада нема резултата, али су и услови веома важни. Проблем није само у рукомету већ и у другим спортовима, али се надам да ће у будућности бити боље.

КУЛТУРА

Изложба минијатура Мирка Ћирића

13. авг 2019. КУЛТУРА

Изложба минијатура Мирка Ћирића

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у ч...

Две изложбе фотографија у Градском музеју

09. авг 2019. КУЛТУРА

Две изложбе фотографија у Градском музеју

Тачно у подне у Градском музеју Културног центра Врбаса о...

Археолошки филмови од данас у Градском музеју

05. авг 2019. КУЛТУРА

Археолошки филмови од данас у Градском музеју

У Градском музеју Културног центра Врбаса данас почиње пр...

Aкција "Донеси цртеж у галерију"

30. јул 2019. КУЛТУРА

Aкција "Донеси цртеж у галерију"

Деца, мала и велика (1-18 година), из Врбаса или шире, тр...

У Галерији КЦ од уторка изложба "Косово, не/стваран живот"

20. јул 2019. КУЛТУРА

У Галерији КЦ од уторка изложба "Косово, не/стваран живот"

Галерија Културног центра Врбаса организоваће у уторак, 2...