ИГОР БЕЧИЋ, заменик председника општине Врбас

Игор Бечић,
заменик председника општине Врбас

у разговору за vrbas.net ... 
 
По чему ће се сећати године на измаку становници општине Врбас, највише зависи од личних интересовања. Заговорници, али и противници, транзиције можда ће је памтити по продаји Витала, љубитељи спорта по пласману РК Врбас у Супер лигу или избегнутом гашењу ФК Врбас, љубитељи културе по покретању књижевног листа или успешном Културном лету. Како на 2005. гледа Игор Бечић, заменик председника општине Врбас може се видети из следећих редова.

vrbas.net : Како оцењујете 2005. годину ?
Игор Бечић : Годину за нама оцењујем као успешну. Наставили смо да решавамо капиталне пројекте од суштинског значаја за живот становника. Урадили смо више од планираног, али и мање од оног што смо желели. Бавили смо се изградњом канализације, еко чесми, уређењем центра града и другим пројектима. Ограничавао нас је недостатак новца јер Влада Републике Србије све више надлежности пребацује на локалну самоуправу, али не и убирање прихода. Ипак успели смо да велики део новца усмеримо у школство, здравство и социјану заштиту угроженог дела становништва. У овим околностима задовољан сам постигнутим, али не и без жеље да у наредној 2006. резултати буду још бољи.

vrbas.net : Каква сарадња је остварена са покрајинским и републичким органима и међународним организацијама ?
Игор Бечић : Наставили смо са оснаживањем свих веза са надлежним органима и међународним организацијама. Обезбедили смо да у нашу општину стигне између 230 и 250 милиона динара од разних институција, што од ресорних министарстава, што од међународне заједнице. С тим новцем решавали смо пројекте изградње колектора и обнављања пута до Змајева и верујем да њиховим завршетком чинимо значајан помак у унапредјењу квалитета живота становника општине.

vrbas.net : Који пројекти из 2005. тек треба да покажу своју оправданост ?
Игор Бечић : Успели смо да доведемо инвеститоре у наш град, превасходно мислим на компанију »Делта« која је је започела изградњу Макси дисконта и банке. На овом месту посао ће наћи грађани наше општине, а наш основни циљ је да створимо услове да се запошљавају људи који су у овом тешком времену остали без радног места. Покушавајући да искористимо добор положај града, на крају Старог Врбаса уредили смо једну индустрјску зону како би наша општина била примамљивија за све врсте улагања. Очекујемо да ово место буде атрактивно за нове инвеститоре.

vrbas.net : Планови за 2006 ...
Игор Бечић : Усмерићемо све потенцијале и снагу у завршетак изградње канализационе мреже. Изградњом главног вода колектора стварају се услови за прикључење свих домаћинстава на систем канализације и овај пројекат морао би бити окончан у 2006. години. План нам је и да уређењем другог дела главне улице завршимо уређење центра чиме ће Врбас добити препознатљив изглед.

vrbas.net : Каква је сарадња са привредним субјектима ?
Игор Бечић : Имали смо веома добру сарадњу са компанијом Царнеx у 2005. години. Успели смо на неки начин да зауставимо отпуштање радника и помогнемо у успостављању новог односа између менаџмента и радника. На обострано задовољство потписан је нови колективни уговор и очекујемо да ће Царнеx ширити производњу и освајати нова тржишта а тако до посла доћи и нови број људи. Када је у питању Витал имамо одређену бојазан, јер се очекује отпуштање великог броја радника. Покушавамо да са републичком владом успоставимо контакт да утиче на новог власника да процес смањења запослених буде спроведен на најмање болан начин.

vrbas.net : Како оцењуте политички и страначки живот у општини Врбас ?
Игор Бечић : Од формирања владајуће коалиције имамо стабилну политичку ситуацију. У многим општинама чести су референдуми о опозиву председника, понављање избора а све те турбуленције заобишле су нашу општину. Окренули смо се решавању животних проблема и не гледамо интерес странака. Од опозиције учекујем да буде конструктивна, да нас усмеравају да на још бољи начин отклонимо проблеме грађана.
  

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...