Нови председник општине Врбас
мр Жељко Лаиновић

у разговору за vrbas.net ...
 
    "Бићу председник свим грађанима општине Врбас и трудићу се да комплетан програм радикалне странке и обећања изречена у кампањи буду остварена", поручио је у разговору за сите општине Врбас мр Жељко Лаиновић, новоизабрани председник општине Врбас и члан Српске радикалне странке.
 
vrbas.net : Једно од главних обећања ваше кампање односило се на заустављање отпуштања радника у врбаској општини. Како председник општине може утицати на то?

Лаиновић: "Бићемо савезници у остваривању права радника и то подразумева помоћ у прављењу квалитетних социјалних уговора, и са радницима и са послодавцима. Други део приче односи се на обезбеђивање нових радних места кроз мала и средња предузећа".
"Ја сам председник општине испред СРС-а. Било је наравно људи који су ми замерили због преласка у радикалну странку, међутим, ја сам као човек тамо где је пола Србије и где су две трећине грађана наше општине. Међу радикале сам стигао због много израженијег патриотског и социјалног момента и због честитости саме странке. Иначе СПС и њени гласачи подржали су моју кандидатуру у другом кругу избора".
 
vrbas.net : Да ли ће радикалска власт наставити сарадњу са међународним невладиним организацијама које су у претходне 4 године деловале у Врбасу?

Лаиновић: "Наравно да смо спремни на сарадњу са међународним организацијама, чак смо и компетентнији да водимо те послове. Спремни смо на довођење и других невладиних организација којима ћемо показати да је Врбас управо оно место у које треба улагати".
 
vrbas.net : Хоће ли наредне дане у Врбасу обележити разне смене на функцијама у јавним предузећима и имати ли СРС спремна кадровска решења?

Лаиновић: "Да, већ одавно имамо спремна кадровска и сва друга решења. Формирана је екипа способних људи. Ипак, суштина није у политичким одлукама, већ је једини критеријум способност или неспособност. Затрпаћемо ровове између политичких странака".
 
vrbas.net : Најављује да ће неки представници СРС имати више функција, један од њих већ је републички посланик, сада је изабран и за покрајинског посланика, а фигурира и као будући потпредседник општине?

Лаиновић: "Игор Бечић, председник нашег општинског одбора, је способан човек и веома је потребан као републички посланик. Као покрајински посланик неће имати превише обавеза, а што се тиче места мога заменика сигурно је да ћемо кроз сталне комуникације успети да надокнадимо време које буде одсутан.
 
vrbas.net : Верујете ли у чврстину коалиције са НДС-ом обзиром на тешке речи које сте изменили пред први круг избора?

Лаиновић: "Радикали нису имали оштру кампању ни према једној странци пред изборе. Што се тиче НДС они су мислили да тако могу стићи до одређеног броја гласова и то је њихово политичко право. Што се тиче чврстине коалиције СРС, НДС, СПС, која има већину у локалном парламенту, она је формирана у интересу грађана, а не у интересу Жељка Лаиновића или било ког другог имана из ових странака", каже нови председник општине Врбас, мр Жељко Лаиновић.    
 
vrbas.net     06.10.2004.   

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...