ЖЕЉКО ЛАИНОВИЋ, председник општине Врбас

Нови председник општине Врбас
мр Жељко Лаиновић

у разговору за vrbas.net ...
 
    "Бићу председник свим грађанима општине Врбас и трудићу се да комплетан програм радикалне странке и обећања изречена у кампањи буду остварена", поручио је у разговору за сите општине Врбас мр Жељко Лаиновић, новоизабрани председник општине Врбас и члан Српске радикалне странке.
 
vrbas.net : Једно од главних обећања ваше кампање односило се на заустављање отпуштања радника у врбаској општини. Како председник општине може утицати на то?

Лаиновић: "Бићемо савезници у остваривању права радника и то подразумева помоћ у прављењу квалитетних социјалних уговора, и са радницима и са послодавцима. Други део приче односи се на обезбеђивање нових радних места кроз мала и средња предузећа".
"Ја сам председник општине испред СРС-а. Било је наравно људи који су ми замерили због преласка у радикалну странку, међутим, ја сам као човек тамо где је пола Србије и где су две трећине грађана наше општине. Међу радикале сам стигао због много израженијег патриотског и социјалног момента и због честитости саме странке. Иначе СПС и њени гласачи подржали су моју кандидатуру у другом кругу избора".
 
vrbas.net : Да ли ће радикалска власт наставити сарадњу са међународним невладиним организацијама које су у претходне 4 године деловале у Врбасу?

Лаиновић: "Наравно да смо спремни на сарадњу са међународним организацијама, чак смо и компетентнији да водимо те послове. Спремни смо на довођење и других невладиних организација којима ћемо показати да је Врбас управо оно место у које треба улагати".
 
vrbas.net : Хоће ли наредне дане у Врбасу обележити разне смене на функцијама у јавним предузећима и имати ли СРС спремна кадровска решења?

Лаиновић: "Да, већ одавно имамо спремна кадровска и сва друга решења. Формирана је екипа способних људи. Ипак, суштина није у политичким одлукама, већ је једини критеријум способност или неспособност. Затрпаћемо ровове између политичких странака".
 
vrbas.net : Најављује да ће неки представници СРС имати више функција, један од њих већ је републички посланик, сада је изабран и за покрајинског посланика, а фигурира и као будући потпредседник општине?

Лаиновић: "Игор Бечић, председник нашег општинског одбора, је способан човек и веома је потребан као републички посланик. Као покрајински посланик неће имати превише обавеза, а што се тиче места мога заменика сигурно је да ћемо кроз сталне комуникације успети да надокнадимо време које буде одсутан.
 
vrbas.net : Верујете ли у чврстину коалиције са НДС-ом обзиром на тешке речи које сте изменили пред први круг избора?

Лаиновић: "Радикали нису имали оштру кампању ни према једној странци пред изборе. Што се тиче НДС они су мислили да тако могу стићи до одређеног броја гласова и то је њихово политичко право. Што се тиче чврстине коалиције СРС, НДС, СПС, која има већину у локалном парламенту, она је формирана у интересу грађана, а не у интересу Жељка Лаиновића или било ког другог имана из ових странака", каже нови председник општине Врбас, мр Жељко Лаиновић.    
 
vrbas.net     06.10.2004.   

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...