Пријем за младе поводом Дечије недеље

Председник општине Врбас Предраг Ројевић, заједно са сарадницима, примио је данас поводом Дечије недеље ученике свих основних и средњих школа са територије Врбаса. Пријему су присуствовали и штићеници Удружења за помоћ МНРО "Кућица". Ројевић је током разговора с ученицима истакао да је Дечија недеља изузетна прилика за промовисање права деце и младих, као и за афирмацију њихових потреба и улоге у друштву.

"Све што смо у општини Врбас већ урадили, све што радимо данас и што ћемо урадити у будућности, усмерено је на боље услове за живот, образовање и одрастање деце. Она су будућност овог града, а од нас у многоме зависи какве темеље ћемо им оставити у наслеђе. И зато је значајан део овогодишњег буџета усмерен на реконструкцију и модернизацију вртића и школа. Предвиђено је улагање од 365,6 милиона за вртиће, основне и средње школе. Ђаци прваци у општини Врбас ове године су по први пут од локалне самоуправе добили бесплатне уџбенике, из буџета је за то издвојено 2.317.414 динара. У току је потпуна реконструкција Основне школе 'Светозар Милетић', а циљу унапређења безбедности, биће уређени и прилази школи. Такође, у плану је реконструкција Гимназије 'Жарко Зрењанин', као и реконструкција Основне школе 'Бранко Радичевић' у Равном Селу. Уз подршку Министарства за животну средину градимо дечије игралиште у блоку Сава Ковачевић, а најбољим ђацима у општини поклонили смо лаптоп рачунаре, паметне сатове и бежичне слушалице. И то је само део активности које реализујемо", рекао је, између осталог, Ројевић.

Он је подсетио да се из буџета општине Врбас ове године за социјалну и дечију заштиту издваја 128,5 милиона динара. Финансирају се путни трошкови за децу са посебним потребама са 4.500.000 динара, за подстицање наталитета издваја се 6.000.000 динара, за исхрану и смештај ученика основних и средњих школа и помоћ ученицима предвиђено је скоро 14 милиона динара, од чега је 5,7 милиона динара предвиђено за регресирање трошкова боравка деце у вртићима. За субвенционисање превоза ђака и студената издваја се 28 милиона динара, а од ове године бесплатну ужину добијају деца из вишечланих породица, (треће и свако наредно дете), као и деца чији се боравак у вртићима регресира са 80 одсто или су потпуно ослобођена плаћања.

Ројевић је истакао да је у циљу побољшавања услова за боравак деце, поред поменутих реконструкција, у току замена прозора и врата у једној основној школи и у четири вртића. Радови су вредни више од 173 милиона динара и реализују се у сарадњи са Владом Швајцарске.

Ученици који су посетили данас локалну самоуправу искористили су прилику и својим домаћинима поклонили разне радове настале током рада у школи, те представили бројне активности које спроводе поводом Дечије недеље. Председник општине предао је током пријема на тренутке свим представницима школа и других установа и удружења, функцију коју обавља, и замолио их да са нове позиције предложе шта треба учинити у сваком објекту појединачно. 

Пријему су присуствовали и заменица председника општине Тијана Алексић, помоћница председника општине за образовање и културу  Марија Милинић,члан општинског већа задужен за област спорта и омладине Срђан Станић и  руководилац одељења друштвених делатности Мира Недић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"