Председник општине Врбас др Жељко Видовић уприличио је данас пријеме за три спортска колектива из општине Врбас чији ће овогодишњи резултати дуго остати у памћењу љубитеља спорта. Пријеми су организовани за руководство и играче РК „Врбас Carnex“, који су се пласирали у Супер лигу Србије, затим за руководство и играчице ЖРК „Врбас“, које су се пласирале у Прву лигу Србије, и руководство и чланове Куглашког клуба „Врбас Дана“. Женска екипа овог клуба остварила је пласман у Супер лигу, док је члан мушке екипе, пионир Душан Зурковић, постао победник појединачног Купа Србије. Заједно са Видовићем, најуспешније врбаске спортисте примио је и Владимир Кнежић, координатор за спорт општине Врбас.

Први пријем био је организован за чланове РК „Врбас Carnex“, нове суперлигаше. Председник општине Врбас др Жељко Видовић поново је упутио честитке целој екипи и руководству на постигнутом успеху и изрази спремност за унапређење сарадње између локалне самоуправе и клуба. „Стојимо чврсто иза вас и нећемо вас оставити без помоћи. Учинићемо све што можемо да имате и већу подршку, покрећемо разговоре са спонзорима и спремни смо да стварамо још боље услове за развој клуба и играча. Циљ нам је да пројекат не потраје годину дана већ да се успостави систем који ће дуготрајно функционисати. Екипа је млада али је уз много труда и ентузијазма успела да уради нешто што многи, уз искусније играче и много више новца, нису успели. Доказали сте да имате срце и снагу, што је изгледа другима недостајало. Ово је историјски успех за спорт у Врбасу“, рекао је Видовић.

Председник РК „Врбас“ Милутин Перуновић захвалио је Видовићу и локалној самоуправи на пруженој подршци током такмичења. „Функционисање клуба би било немогуће без ваше помоћи. После дужег низа година, осим локалне самоуправе, уз нас стаје један велики привредни гигант као што је 'Carnex', који нам је помогао онда када нам је било најпотребније. Хвала и пријатељима клуба који су кроз разне видове помоћи пружили подршку рукомету у Врбасу и тако дали допринос нашем успеху“, рекао је Перуновић. Он је изразио задовољство због чињенице да је хала ЦФК „Драго Јововић“ поново пуна кад игра екипа Врбаса и управо због таквих навијача обећао да ће играчи и руководство клуба уложити сву енергију у остваривање што бољег резултата у наредним сезонама. Уз знак сећања на постигнути успех, играчи Врбаса поклонили су Видовићу дрес са њиховим потписима.

Перуновић је искористио прилику да председника општине Врбас предложи за првог човека иницијативног одбора који ће радити на реализације идеје да се у Гимназији „Жарко Зрењанин“ оформи једно спортско одељење. „Жеља нам је у Гимназији функционише једно спортско одељење које ће похађати талентовани спортисти. У овај посао морамо кренути што пре, како би пријем у школску 2013/2014. годину дочекали спремни, са новим одељењем у нашој средњој школи“, рекао је Перуновић. Видовић је прихватио овај предлог и истакао да је то одличан први корак у дугорочном плану формирања спортске Гимназије. „Било би лепо да наша талентована деца имају могућност да наставе развој у својој средини. Прво одељење а касније и школа, уколико то буде могуће, била би одлична прилика за развој свих клубова, не само рукометног или кошаркашког. Надамо се да ће Министарстви просвете имати слуха за нашу идеју и да ћемо од наредне године имати спортско одељење у Гимназији“, рекао је Видовић.

Након рукометаша на ред су дошле рукометашице РК „Врбас“ које су избориле пласман у Прву лигу Србије. И оне су заслужиле све честитке руководства локалне самоуправе, на којима се захвалио Новак Јововић, председник клуба. „Девојке су оставриле изузетне резултате и заслужују све честике. Одлично су вођене кроз првенство и утакмице баража од стране тренера Јована Јапунџе, а да би наш успех био могућ, била нам је потребна помоћ општине Врбас. Хвала им на томе и надам се да ће девојке у будућности бити још боље“, рекао је Јововић.

На свечаном пријему биле су и куглашице КК „Врбас Дана“, првакиње Војводине и од наредне године суперлигашице. Локална самоуправа поклонила је рукометашима и рукометашицама по пет лопти, док су куглашице на поклон добиле патике.

КУЛТУРА

"Раде Брка" поново у рукама Веселина Милићевића

17. нов 2020. КУЛТУРА

"Раде Брка" поново у рукама Веселина Милићевића

Веселину Милићевићу, сатиричару, афористичару и песнику з...

Постављена изложба "ЛЕТ – Пергамент Србија"

11. нов 2020. КУЛТУРА

Постављена изложба "ЛЕТ – Пергамент Србија"

Од данас па до 26. новембра у Ликовној галерији Културног...

Век стара застава ДВД Стари Врбас поново пред јавношћу

10. нов 2020. КУЛТУРА

Век стара застава ДВД Стари Врбас поново пред јавношћу

Након успешно окончане рестаурације и конзарвације, јавно...

Браниславу Зубовићу "Печат вароши сремскокарловачке"

09. нов 2020. КУЛТУРА

Браниславу Зубовићу "Печат вароши сремскокарловачке"

Престижна награда Бранковог кола, једна од најстаријих у ...

Познати победници Јесењег литерарног и ликовног конкурса

05. нов 2020. КУЛТУРА

Познати победници Јесењег литерарног и ликовног конкурса

Жири Јесењег литерарног и ликовног конкурса 2020, који је...