Председник општине Врбас др Жељко Видовић уприличио је данас пријем за запослене у Музејској збирци Културног центра Драгицу Вукотић, Павла Орбовића, Весну Гргуровић и Бора Војиновића, организаторе недавно одржане и успешно оцењене културне манифестације Ноћ музеја. За један од најбољих културних програма у првој половини године позвани на пријем су награђени захвалница и симболичним новчаним износом.

„Добили смо потврду и од других градова и општина да је Ноћ музеја у Врбасу била једна од најбољих. Посебну захвалност због тога дугујемо Драгици Вукотић и њеној екипи, јер су припремили добар програм, улажући пуно труда и ентузијазма, а са мало средстава. Тиме су много пружили Врбасу и на најбољи могући начин представили наш град Србији, а и шире. Мислим да би и Културни центар, уз локалну самоуправу, требали да пронађу начин да се Музејској збирци више помогне, да се издвоји више средстава, како би наредне године Ноћ музеја била много лакше организована“, рекао је Видовић и изразио наду да ће и Културни центар препознати залагање запослених у Музејској збирци и да ће им, сходно томе, одредити награду.

Руководитељка Музејске збирке Драгица Вукотић изразила је захвалност председнику општине и свима онима који су похвалили њихов рад. „Ово је први пут да је неко јавно похвалио наш рад. Нама похвале нису потребне саме ради себе, али је значајно признање за оно што радимо са великим ентузијазмом, са минимумом средстава и са жељом да придобијемо публику. Циљ нам је да штитимо и презентујемо културну баштину, а што се тиче презентације, по реакцијама на Ноћ музеја, изгледа да смо успели“, рекла је Вукотић.

Историчар – кустос у Музејској збирци Павле Орбовић је истакао да је овакав гест председника општине за њих велика ствар. „Самим тим што се придаје значај ономе што ми радимо, добијамо подстрек и обавезу да и у наредном периоду све манифестације буду још боље и квалитетније“, истакао је Орбовић. Археолог – кустос Весна Гргуровић је указала на изјаву ауторке изложбе „Господари глине и жита“ Марије Јовановић, која је рекла да се њене колеге из Музеја Војводине не би усудиле да припреме програм који смо ми назвали „средњовековна пијаца“. „Оно што смо ми постигли само потврђује да без обзира што нас је мало, смемо да постављавамо пред себе и тако велике изазове, а резултат је показао да можемо да одрадимо задатке и да смо достојни тог циља“, рекла је Гргуровић. Историчар – кустос Боро Војиновић је нагласио да је пријем код председника општине сатисфакција за оно што су урадили. „Овај гест председника општине доживљавам као захвалност за сву ону лепезу послова које смо урадили, почев од физичких па до оних који су креативне природе“, напоменуо је Војиновић.

КУЛТУРА

Утврђен програм 56. Фестивала поезије младих

08. мај 2024. КУЛТУРА

Утврђен програм 56. Фестивала поезије младих

Савет Фестивала поезије младих, који се од 21. до 25. мај...

Отворена изложба слика Мартина Јонаша

08. мај 2024. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Мартина Јонаша

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отварена је и...

"Златни опанак" за фолклораше Културног центра Врбаса

29. апр 2024. КУЛТУРА

"Златни опанак" за фолклораше Културног центра Врбаса

На XXI Сабору играчких ансамбала Србије, који је управо з...

Уручене награде победницима литерарног конкурса КЗМ

23. апр 2024. КУЛТУРА

Уручене награде победницима литерарног конкурса КЗМ

Kанцеларија за младе општине Врбас доделила је награде ау...

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Статистика - vrbas.net

Укупно страница: Укупно докумената:
9821
8415
 
 
Пријава на
СИСТЕМ48:
Извода/уверења
ВИРТУАЛНИ МАТИЧАР:
17890

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"