Успешна сарадња две манифестације прерасла у традиционалну

Сарадња Фестивала поезије младих и манифестације "Стопама Луке Милованова Георгијевића" коју организују Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета" и Народна библиотека у Сребреници, ушла је пету годину. У петак, 03. новембра у посећеној сали сребреничке библиотеке, секретар Фестивала поезије младих и књижевник Бранислав Зубовић уручио је књижевну награду за поезију "Лука Милованов Георгијевић" проф. др Јелини Ђурковић чије су песме проглашене најбољим од 280 пристиглих радова из читавог региона.

"Задовољство ми је што сам имао прилику да од самога почетка будем део ове манифестације која је прерасла у традицију, тим пре што је Марко Миловановић песник и организатор, свој књижевни рад започео у Врбасу на Фестивалу поезије младих. Ми ћемо и даље пружати подршку овој књижевној манифестацији која се брендирала као једна од значајнијих у Републици Српској, с намером да је представимо на предстојећем 56. Фестивалу поезије младих", истакао је Бранислав Зубовић.

Марко Миловановић, председник СКД "Просвјета" Сребреница и главни уредник књижевног часописа "Сребрни вијенац", говорио је о лику и делу Луке Милованова Георгијевића, знаменитог српског књижевника и филолога из друге половине 18. и прве половине 19. века, који се сматра и првим дечјим писцем. У оквиру манифестације уручене су награде  "Звонимир Шубић" и "Бошко Миловановић" за најбољу приповетку и новинарски текст.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"