Почело уређење депоније у Куцури

Екипе Пословне јединце "Чистоћа" ЈКП "Комунакац" почеле су данас радове на чишћењу главне сеоске депоније у Куцури. По решењу инспекције Општинске управе Врбас, санација овог простора извршиће се у две фазе јер је разним отпадом затрпана и депонија и приступни пут који води ка њој, у дужини од 200 метара, саопштено је из овог предузећа.

Велики бачки канал проблем градова, државе и Европе

Радио телевизија Војводине поново је посветила ударне минуте своје емисије Војводином проблему загеђаног Великог бачког канала. Овога пута о тренутном стању водотока, обиму проблема и начину како га решити, новинар Милутин Влаховић разговарао је са Ратком Ђурђевцем, председником Еколошког покрета Врбаса, Славком Черњушем, председником Удружења риболоваца "Нови канал", и Миланом Глушцем, председником Привременог органа општине Врбас. Стручни став о овој важној теми, у студију РТВ, изнео и Дејан Крчмар, ванредни професор на Департману за биологију и заштиту животне средине, Природно - математичког факултета у Новом Саду, а о томе колико проблем дотиче и становнике Србобрана говорио је новинар Марко Марковић.

Спречимо занемаривање и злостављање деце!

Одељење за друштвене делатности Општинске управе Врбас утврдило је процедуру реаговања коју би требало користити у случају када установа, организација или појединац имају сазнања о занемаривању и злостављању деце.

Председнички кандидат Саша Радуловић посетио Врбас

Укинућемо партијско запошљавање, вратити пензије на стари ниво и зауставити давање субвенција странцима док наши привредници пропадају, најавио је данас у разговору са Врбашанима председнички кандидат Саша Радуловић, вођа Покрета Доста је било.

Одбојкашице Гимназије освојиле сребро

Женска одбојкашка екипа Гимназије "Жарко Зрењанин" још једном се, четврти пут заредом, окитила медаљом на Републичком такмичењу средњих школа у овом спорту. Овога пута засијале су сребром и тако задржале епитет најтрофејније спортске екипе у школи.

Замена јавне расвете у четири села општине Врбас

Општина Врбас и компанија "Сомборелектро" уговориле су јавно-приватно партнерство за замену 1.469 старих и неефикасних светиљки, пренео је пословни портал екапија. Светиљке ће бити замењене у четири насељена места општине Врвас - Куцура, Змајево, Равно Село и Савино Село. "Сомборелектро" је изабран зато што је понудио најнижу цену на јавном конкурсу, од 276.432 евра (без ПДВ-а).

1000 свeћa зa пaлe хeрoje oтaџбинe и жртвe бoмбaрдoвaњa

Паљењем свећа и минутом ћутања група самоорганизованих грађана Врбаса обележиће у петак, 24. марта у 19.45 часова, нa Tргу Никoлe Пaшићa, годишњицу почетка НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије и тако се присетити свих жртава.

Отворено шест програма подршке предузетицима

Општина Врбас и Регионална развојна агенција Бачка организовале су данас презентацију актуелних програма подршке привредницима, које су расписали Министарство привреде и Развојна агенција Србије.

Владимир Батез посетио ФК Пролетер РС и ЖОК Сутјеска БДП

Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, посетио је јуче Фудбалски клуб Пролетер у Равном Селу и Женски одбојкашки клуб Сутјеска у Бачком Добром Пољу, и упознао се са радом ова два спортска колектива и стањем спорта у општини Врбас. Он је разговарао и са чланом Привременог органа Предрагом Ројевићем, спортистима и тренирима.

Пчелари: Не прскајте воће у цвету

Удружење пчелара Врбас упутило је апел пољопривредним произвођачима да се суздрже од прскања воћа у цвету. Пчелари упозоравају да се на овај начин прави двострука штета, "јер је доказано да прскање воћа у цвету не само да не даје никакве резултате, већ да се на овај начин уништавају пчеле који су главни опрашивачи воћа".

Покрет ДЈБ предложио Протокол о фер кампањи

Локални одбор Покрета Доста је било предложиће свим учесницима локалних избора у општини Врбас потписивање Протокола о фер и поштеној кампањи. Према одредбама протокола, потписници би се обавезали да ће учинити све како би се грађанима омогућило да слободно и без притисака искористе своје Уставом и законима загарантовано право гласа, саопштено је на конференцији за медије.

Светски дан вода - Чувајмо најдрагоценији ресурс!

На Светски дан вода, који се обележава 22. марта, Пословна јединица "Водовод и канализација" Јавног комуналног предузећа "Комуналац", апеловала је на грађане да се "рационално односе према једном од најдрагоценијих ресурса са којим располажу, да штеде воду и не загађују водотокове, посебно данас када милијардама људи широм планете није доступна чиста пијаћа вода".

Активисти СПС у акцији пошумљавања

Поводом обележавања 21. марта - Светског дана шума, кандидати за одборнике Социјалистичке партије Србије посадиће ових дана 36 стабала платана на територији општине Врбас. Првих 19 посађено је јуче на паркингу крај Опште болнице Врбас, док ће преосталих 17 бити посађено на другим местима, саопштено је из ове партије.