Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отворена је изложба академског сликара Петра Шушулића. Двадесетак радова које, према заједничкој оцени, краси изузетан колорит, обогатило је мали изложбени простор УЛУВ-а, доносећи у Врбас дух грчких острва.

У присуству бројних љубитеља Шушулићевог стваралаштва, изложбу је отворила Тамара Барановски, председница УЛУВ. "Петар је детаљиста, колориста, мајстор фигурације. Свака Петрова слика овде приказана је у суштини осврт на неко његово искуство и он на веома суптилан начин, управо преко симбола, било да су у питању линије, фигуре, боја или једноставан геометријски дводимензионални или тродимензионални облик као симбол, разговара са посматрачем који покушава да одгонетне његову слику", рекла је Барановска и посебно похвалила "читљивост и колорит Петрових слика, за чију је израду потребно посебно стрпљење и енергија".

Сам Шушулић истакао је да "инспирацију налази у оном делу себе у којем је Тасос неприкосновен, у његовим природним лепотама и историји". "Са овим местом сам се сусрео током свог најранијег детињства, већ у 6. години, боравио у њему више пута током младости, и за Тасос ме везују најчистија сећања. То место треба посетити, оно својом природом и духом веже за себе", рекао је Шушулић.   

Петар Шушулић је рођен у Врбасу 1970. године. Завршио је Средњу школу за дизајн "Богдан Шупут", а затим и редовне и постдипломске студије сликарства на Академији уметности у Новом Саду. До сада је имао 19 самосталних изложби а учествовао је и на бројним колективним изложбама, ликовним колонијама и хуманитарним акцијама. Добитник је више награда за сликарство и цртеж. Изложба је отворена до 6. јуна.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"