Откривена биста Данила Киша

У Народној библиотеци „Данило Киш“ данас је свечано обележен дан ове установе. На 22. фебруар, дан рођења књижевника чије име носи библиотека, у читаоници је откривена биста великог књижевника, дар Љубисава М. Срдановића, председника Удружења ликовних уметника Врбаса. Бисту су открили унуци дародавца Маја Вигњевић и Душан Срдановић.

"Богатство сваке библиотеке су њене књиге и читаоци. Радници библиотеке, од њеног оснивања до данас, трудили су се да обогате фонд и тако прошире круг читаоца“, рекла је Магда Увалин, директорка НБ „Данило Киш“. На Дан библиотеке проглашени су најбољи читаоци у протеклих годину дана, а то су Радојка Матијашевић на одељењу за одрасле, и Мирјана Рогановић на одељењу за децу. Машан Алексић је најбољи читалац у Бачком Добром Пољу, Зита Радовановић у Змајеву, Милан Станишљевић и Милисав Стојановић у Равном Селу, а Александар Сабо у Куцури.

На свечаности је промовисана књига Данила Киша „Два филмска сценарија“, коју је постхумно припремила и објавила књижевникова удовица Мирјана Миочиновић. О књизи је говорио др Зоран Ђерић. Такође, промовисани су за ову прилику посебно штампан Водич кроз библиотеку, аутора Бранислава Зубовића, и нова интернет презентација установе. Иначе, библиотека располаже фондом од 116.000 књига, док број активних читалаца прелази 4.000.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"