Концерт у Музејској збирци

У свечаној сали Музејске збирке одржан је концерт на којем су наступили познати црногорски гитаристи Срђан Булатовић и Дарко Никчевић. Они су за ову прилику  на акустичним гитарама, у посебним аранжманима, извели неколико познатих етно мелодија из Црне Горе. Концер је био посвећен Милораду Мињу Вучетићу, композитору из Црне Горе, иначе познатом у Војводини и по музици коју је компоновао за песму „Осам тамбураша“, на текст сликара Ратко Шоћ из Врбаса. Повод за овај концерт била је иницијатива да се у Врбасу формира Црногорско културно-просветно друштво, под покровитељством Амбасаде Црне Горе у Србији и Националног већа Црногораца у Србији, а које ће, према речима организатора, ускоро добити и званичну форму.
  Иако је био најављен долазак амбасадора Игора Јововића, он се због здравствених проблема није појавио на концерту у Врбасу, али су присутни били Мирко Зечевић, координатор за дијаспору у Амбасади ЦГ, и проф. др Миленко Перовић, председник Националног већа Црногораца у Србији.
Гитарски дуо који чине Булатовић и Никчевић постоји још од 1991. године, а у досадашњој каријери забележили су наступе у готово свим деловима света. Аранжмани народних песама које су урадили двојица гитариста показали су да народне песме не морају бити извођене само у класичном стилу или уз гусле, као и да су уз овакву обраду песме попут „Врела вода на валове“ и „Под оном гором зеленом“ сигурно много привлачније широј публици.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"