Све спремно за ФПМ

Традиционална поетска манифестација која окупља младе песнике до 27 година, 42. Фестивал поезије младих биће одржан од 27. до 29. маја у Врбасу. Према речима  Бранислава Зубовића, секретара фестивала, на конкурс је стигло 104 рукописа из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Македоније. У шири избор ушло је 45 рукописа, а жири у саставу др Зоран Ђерић, председник, Ђорђо Сладоје и Небојша Деветак, чланови, одлучио је да десет младих песника уђу у финале фестивала. Писац Горан Лабудовић Шарло истакао је да ће због економске кризе фестивал трајати само три дана, али ће се трудити да уз помоћ локалне самоуправе, продуже манифестацију до краја године, културним програмима које је град који воли поезију заслужио.
  “Имамо десет финалиста који ће се на завршној фестивалској вечери 29. маја, у биоскопу ‘Југославија’ такмичити за прву награду, штампање књиге, и другу и трећу које су новчане награде. Такође, биће додељена традиционална награда најмлађем песнику”, рекао је Лабудовић.
  Као и претходних година фестивал поезије у Врбасу окупиће и друге ствараоце, сликаре, музичаре и глумце. У Врбасу ће гостовати Никшићко позориште са представом “Ђетићи у парламенту”, у режији Слободана Милатовића, затим мажореткиње из Aде и ученици Музичке школе “Исидор Бајић” из Новог Сада.
  Поред изложбе слика младих сликара у селекцији Славице Поповић, промоција књига и часописа, на 42. Фестивалу поезије младих гостоваће и бројни угледни песници.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"