У суботу „Ноћ музеја“

Noć muzeja VrbasЗаједно са још 40 градова у Србији Врбас ће 15. маја учествовати у организовању глобалне манифестације „Ноћ музеја“. Од 18.00 часова до 02.00 часа после поноћи Музејска збирка Културног центра Врбаса организоваћеизложбу слика и скулптура стваралаца из 18, 19. и 20. века, затим изложбу мозаика Ренате Трифковић, поставку под називом „Светлост“, коју ће чинити лампе, фењери, свећњаци и слике на исту тему Љубомира Бабинчака, као и изложбу фотографија „Музеј као инспирација“. 
  Испред Музеја посетиоци ће бити у прилици да виде ревију оригиналних народних ношњи свих народа и националних мањина Србије, шест кратких документарних филмова Живка Николића, наступ доајена народне музике Михаила Онешчука, као и музички програм Културно – уметничког друштва „Логовац“ из Деспотова. У Народној библиотеци „Данило Киш“ биће постављена изложба књига и библиотечког материјала о Врбасу, а захваљујући фонду Музејске збирке, посетиоци ће моћи да прелистају и прочитају „Политикине забавнике“ из `60-тих и `70-тих година. Поред овог програма, уз звуке оргуља из 1842. године, организоваће се обилазак Реформаторске цркве, која је у време настанка важила за најлепшу реформаторску цркву у Аустријском царству.
  „У случају кише, ревија и музички програм биће премештени у Реформаторску цркву, а пројекција филмова Живка Николића биће одложена. Музички програми ће се одвијати на пун, а ревије на половину сата. Михаило Онешчук ће наступити у 20.30 часова. Каталог о целокупној манифестацији биће доступан по цени од 100, а мајица за 300 динара, чиме ће се помоћи реализација сталне музејске поставке. Посетиоци ће своја запажања моћи убележити у Књигу утисака“, рекла је Драгица Вукотић, руководилац Музејске збирке КЦ Врбаса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"