Врбас се припрема за VIII Куп нацију у боксу

Од 07. до 12. маја Врбас ће бити домаћин VIII Купа нација у боксу за јуниоре и јуниорке. Очекује се долазак младих боксера и боксерки из више од 20 земаља, а Србију ће представљати 12 такмичара. Рок за пријаву такмичара траје до 20. априла.

"Врбас је одувек важио за град спорта и препознатљив је по европским, светским и олимпијским првацима и освајачима златних медаља на свим шампионатима. Борбе у рингу у Врбасу биле су веома популарне између 60-их и 80-их година. Захваљујући Купу нација у боксу Врбас се пре осам година вратио на стазе старе славе. Иако је иза нас велико искуство у оганизацији, сваке године имамо трему пред овако важно такмичење, јер желимо да репрезентативце из свих делова света угостимо како доликује и да се, пре свега, лепо осећају у нашем граду. Желимо да напунимо халу, да навијамо и бодримо наше репрезентативце. Организатори турнира су Боксерски клуб 'Чарнок', Боксерски савез Србије и локална самоуправа, без чије подршке ову манифестацију не би било могуће одржати. Очекујемо да нам се придруже и јавна предузећа и установе, привредници, организације и удружења грађана са подручја општине Врбас", најавио је један од организатора VIII Купа нација Игор Шкундрић.

Турнир ће трајати до 12. маја, када се очекују финалне борбе. Жреб је заказан за 07. мај, а борбе ће почети дан касније. Такмичари ће се надметати у 12 категорија. Сви мечеви одржаће се у великој сали Центра за физичку културу "Драго Јововић".

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"