Општина Врбас са 49,5 милиона динара подржала 30 клубова

Општина Врбас издвојила је 49.524.100 динара за подршку раду 30 спортских клубова. Уговоре је спортским колективима, на свечаности одржаној у сали Скупштине општине, уручио председник општине Предраг Ројевић. Ројевић је истакао да општина Врбас значајну пажњу посвећује развоју спорта и да је овогодишња подршка од 49,5 милиона динара део шире стратегије, која поред подршке спортским клубовима обухвата улагања у развој и обнову спортске инфраструктуре у Врбасу и свим насељеним местима.

"Ове године смо са 49,5 милиона динара подржали 30 клубова који имају укупно 2.268 чланова. Колико нам је спорт важан говори и податак да смо за три године за подршку спортским клубовима издвојили 138 милиона, односно више од 1,1 милиона евра. У 2022. 44, у 2023. 44,5, и ове године 49,5 милиона динара. Такође, сви спортски клубови могу бесплатно да користе ресурсе Центра за физичку културу 'Драго Јововић', од спортске дворане до базена. И то није све. Укупни буџет за спорт подигли смо са 233,4, колико је износио у 2023, на 274,5 милиона динара у овој години. А ове године ћемо после скоро 35 година завршити и градски стадион, у шта уз подршку Покрајинске владе инвестирамо 40,5 милиона динара", рекао је Ројевић.

Он је подсетио да је више од 68 милиона динара уложено у развој спортске инфраструктуре.

"Уређена је атлетска стаза, изграђен главни терен и саниран објекат котларнице на Шлајзу. Реконструисана је тераса, цео паркет и трибине у великој дворани у ЦФК "Драго Јововић" и уграђена нова столарија на базену. Адаптиране су просторије ФК 'Сутјеска' и реконструисан паркет у ОШ 'Вук Караџић' у Бачком Добром Пољу, изгађено ново игралиште у Блоку 'Сава Ковачевић', сређен кошаркаши терен у Змајеву. Изграђено је више терена и теретана на отвореном у селима и граду", рекао је Ројевић.

Иван Ускоковић из РК "Врбас", истакао је да издвојена средства клуб усмерава у путовања током такмичења, хранарину, опрему и улагање у млађе категорије. "Уз сениорску екипу имамо још три категорије по 25 деце. Никада нисмо наплаћивали чланарину, све иде на терет клуба и тако ће бити и ове године. Наш клуб добије највећи део средстава од локалне самоуправе и то оправдавамо у сваком моменту управо бројношћу чланова и резултатима које постижемо", рекао је Ускоковић. РК Врбас бори се за улазак у Супер лигу Србије и тренутно је у клубу пет кадетских и јуниорских репрезентативаца Србије. 

Инеч, уговоре су данас добили Рукометни клуб "Врбас", Женски кошаркашки клуб „Врбас“, Омладински кошаркашки клуб „Врбас“, Омладински фудбалски клуб „Врбас“, Фудбалски клуб „Обилић“, Клуб борилачких спортова „Врбас“, Клуб малог фудбала „Летећи Холанђанин", Женски рукометни клуб „Врбас“, Женски одбојкашки клуб „Врбас“, Женски одбојкашки клуб „Сутјеска“, Одбојкашки клуб „Врбас“, Боксерски клуб „Чарнок", Фудбалски клуб „Пролетер“, Фудбалски клуб „Искра“, Фудбалски клуб „Будућност", Фудбалски клуб „Сутјеска“, Клуб борилачких спортова „Unity“, Стонотениски клуб „Змајево“, Џудо клуб „Тори“, Стрељачки клуб „Врбас“, Стрељачки клуб „Универзал М“, Пливачки клуб „Врбас“, Куглашки клуб „Врбас“, Шаховски клуб „Врбас“, Шаховски клуб „Омладинац“, Шаховски клуб „Сутјеска“, Шаховски клуб „Змајево“, Друштво за спорт и рекреацију инвалидних лица општине Врбас, Боди билдинг и фитнес клуб „Доријан”, Савез спортова општине Врбас.

Поред Ројевића, уручењу уговора присутвовали су и Тијана Алексић, заменица председника општине, и Срђан Станић, члан Општинског већа за спорт и омладину.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"