Омогућено плаћање QR кодом на порталу еУправа

У намери да се физичким и правним лицима омогући једноставно, брзо и ефикасно подношење захтева за издавање докумената на шалтерима Министарства унутрашњих послова (МУП), Народна банка Србије обавештава јавност да је на порталу еУправе - еПлати ( euprava.gov.rs ) омогућено инстант плаћање такса и накнада за услуге које пружа МУП и Пореска управа скенирањем NBS IPS QR кôда који се приказује на јединственој уплатници креираној путем овог портала.

Оваквим плаћањем омогућава се да новац за свега неколико секунди буде на рачуну примаоца плаћања и уплата одмах видљива у систему пружаоца услуге (МУП-а или Пореске управе), због чега се од грађана који на овај начин плаћају услуге не захтева доказивање уплате подношењем на увид потврде о извршеном плаћању.

Коришћење портала еУправе и плаћање уплатница скенирањем NBS IPS QR кôда не захтева од корисника да оставља додатне личне податке о свом инструменту плаћања, чиме је поред брзине и једноставности плаћања, обезбеђена и додатна сигурност. Такође, овакав вид плаћања смањује могућност грешке прекуцавањем података са уплатнице, чиме се искључује потреба за рекламацијама по извршеним плаћањима.

Да би се извршило инстант плаћање такса и накнада скенирањем НБС ИПС QР кôда, потребно је следеће:

- На порталу еПлати ( euprava.gov.rs ) креирати јединствену уплатницу попуњавањем тражених основних података о подносиоцу захтева;

- Након што се на екрану рачунара прикажу подаци о одабраној услузи и њеној цени, изабрати опцију “Преузми уплатницу” или “Плати” (начин плаћања: општа уплатница), чиме се на екрану приказује попуњена уплатница с приказаним НБС ИПС QР кôдом;

- Након провере исправности података на уплатници (ЈМБГ подносиоца захтева садржан је у елементу “позив на број”), у апликацији мобилног банкарства изабрати функцију “ИПС скенирај”, скенирати приказан НБС ИПС QР кôд и платити наведене услуге. Ако у апликацији постоји опција “хитно”, да би се налог извршио као инстант плаћање, потребно је одабрати опцију “хитно” пре плаћања, а у случају да ова опција не постоји, сви налози за пренос извршавају се као инстант плаћања.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"