Атлетске трке у Врбасу окупиле 400 такмичара

Више стотина атлетичара свих генерација, од најмлађих аматера до сениора и ветерана професионалаца, чланова бројних атлетских клубова из целе Србије и две суседне државе, као и узбудљиве трке и добра организација, обезбедили су да већ I Врбашка трка буде запамћена као још једна успешна и добро посећена спортска манифестација у Врбасу. 

Трке су организоване на 10 и 5 километара, као и на стази дугој један километара за војску и полицију, и у мушкој и у женској конкуренцији. Поред ових трка, организоване су и бројне трке за малишане, предшколце, ученике основних школа свих узраста. Своје представнике на I Врбашкој трци имали су атлетски клубови из Београда, Новог Сада, Панчева, Суботице, Пирота, Куле, Апатина, Зрењанина, Бечеја, и многих других градова, али и бројне јединице и гарнизони Полиције и Војске Србије, те клубови из Босне и Херцеговине и Црне Горе.   

"Успели смо да заједно са Врбашким атлетским клубом на прави начин организујемо један веома узбудљив и добро посећен спортски догађај. Општина Врбас увек је спремна да помогне добре спортске манифестације, као што су биле атлетске трке, а посебно нас радује да смо као град добили нови програм, за који би волели да у будућности постане традиционалан", рекао је након завршетка трка Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт.

Иако атлетика има дугу и богату традицију у Врбасу и бројне успешне атлетичаре које град памти, овај спорт је у једном периоду био незаслужено запостављен. Оснивањем Врбашког атлетског клуба и сада организацијом I Врбашке трке, краљица спортова враћа се на место које јој припада.

"Врбашка трка је на лепој, атрактивној и равној стази нашег града дочекала око 400 учесника из целе Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе, од најмлађих узраста, па до оних старијих од 60 година. Дечије трке отворила су деца са развојним потешкоћама из Удружења грађана 'Мултиарт', имали смо трке мајки са бебама, а затим и деце из вртића па ученика основних школа од од 1. до 8. разреда. Мислим да у последње три деценије нисмо имали овако лепу, масовну, и по категоријама свеобухватну тркачку манифестацију. Трка Војске и Полиције је једна посебна трка, сјајно је видети тркаче у униформи и чизмама, а опет са таквом опремом остварити сјајне резултате, јер сви знамо да опрема атлетичара мора бити што лаганија. Учесници трка на 5 и 10 километара су, такође, имали завидне резултате. Рачунајући на то да је септембарски тркачки календар веома густ, овакав одазив учесника није био очекиван, и веома сам задовољна бројем учесника. Редован термин Врбашке трке је планиран за мај, тако да већ сада почињемо са припремама и већ ускоро отварамо могућност пријављивања за II Врбашку трку. Надам се да ће ова спортска манифестација постати традиционална у насој општини", оценила је Саманта Тот, председница Врбашког атлетског клуба.

РЕЗУЛТАТИ: 

10 км мушкарци

  1. Александар Јовановић
  2. Бранислав Жигић
  3. Бранислав Срдић

најбољи Врбашанин Далибор Пиварски 

5 км мушкарци

  1. Денис Фируловић
  2. Александар Стајић
  3. Иван Ланц

најбољи Врбашанин Дамир Ковачевић

1 км војска и полиција мушкарци

  1. Ђуро Борбељ
  2. Живомир Павић
  3. Марко Јаћимовић

најбољи Врбашанин Ненад Гордић

1 км војска и полиција жене

  1. Ана Божиловић
  2. Биљана Котеска Вељковић
  3. Ана Дивац

10 км жене

  1. Мина Косановић
  2. Марина Сочин
  3. Јасмина Кљајић

најбоља Врбашанка Слађа Лукић

5 км жене

  1. Дамјана Перенчевић
  2. Бранислава Степанов
  3. Бранислава Тешић

најбоља Врбашанка Бојана Миловић

 

Све резултате свих трка можете видети ОВДЕ.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"