Од понедељка ђаци поново у школама

Од наредног понедељка, 19. априла, образовни процес поново ће се обављати у школским учионицама. Ђаци се у школске клупе враћају по моделу који је важио од 01. септембра – по сменама, са мање ученика у одељењима, уз обавезу ношења маски. У међувремену, од министра просвете Бранка Ружића стигао је и допис директорима школа у којем су наведене и смернице за оцењивање ђака.

Министар Ружић сугерише да је веома важно да се настава и оцењивање организују тако да ђаци и наставници не буду додатно оптерећени. Министар поручује да наставници треба пажљиво да планирају усмену и писмену проверу знања. "Приликом оцењивања, такође, треба инсистирати на битним садржајима и активностима, који су кључни за остварење исхода", закључује министар у свом допису. Због лоше епидемиолошке ситуације, сви ђаци су, осим оних најмлађих основаца, били повучени из учионица, па се настава искључиво одвијала на даљину. У међувремену су отворене баште кафића, прорадили су и тржни центри, сада је дошао ред и на школе.

Према моделу од 01. септембра, млађи основци похађају наставу по групама и скраћено, али у школу долазе сваког дана. Виши разреди основних школа наставу похађају комбиновано – један дан у школи, а други наставу прате од куће. И средњошколци наставу прате комбиновано – делом у учионици, делом од куће, најчешће на недељном нивоу измена.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"