Врбас добио Социјално-економски савет

Општина Врбас добила је данас Социјално-економски савет. У ово тело ушли су представници локалне самоуправе, послодаваца и синдикалних организација, а циљ деловања је остваривање трипартитног демократског дијалога социјалних партнера о битним социјалним и економским питањима.

За председника Социјално-економског савета изабран је Милан Глушац, заменик председника је Предраг Ројевић, а секретарка Сандра Срдановић. Према Споразуму о стабилизацији и придруживању Европској унији проистекла је и обавеза да се формирају социјално-економски савети на локалном нивоу, а општина Врбас једна је од првих која је кренула у испуњавање ове обавезе. Координацију над овим активностима врши Покрајински социјално-економски савет, чији је представник, заједно са представником Уније послодаваца Војводине, присуствовао конститутивној седници у Врбасу. 

"Задатак нам је да у отвореном дијалогу социјалних партнера заузимамо усаглашене ставове од интереса за привреднике, запослене и грађане и упућујемо их органима који су надлежни за доношење одлука. Савет је одлично место за решавање свих отворених питања, обезбеђује да оно што се стварно догађа на локалном нивоу институционално стигне до виших органа и укаже на који начин се могу решавати одређени проблеми", рекао је Глушац.

Социјални партнери ће, како је речено, преко локалних социјално-економских савета имати и право да учествују у јавним расправама о нацртима закона и да дају своје предлоге и сугестије. 

 

 

  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"